Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Windmolens Waalwijk vervuilen horizon van Altena'' Inwoners uit Altena kunnen via een zienswijze hun mening kenbaar maken.
04sep

'Windmolens Waalwijk vervuilen horizon van Altena'

GENDEREN / ALTENA - Arno Bouman heeft de spreekwoordelijke strijd weer aangebonden met de windmolens die in Waalwijk aan de horizon gaan verschijnen aan de rand van Bergsche Maas. De buurgemeente is bezig met de ontwikkeling van die plannen. De windmolens krijgen een max tiphoogte van 260 meter. Bouman: 'Zonde dat de horizon aan de zuidkant van onze gemeente Altena in die mate vervuild gaat worden.'

Met name inwoners van Drongelen, Meeuwen en Dussen en het daaromheen liggende buitengebied zullen hinder ondervinden van de 'windgiganten', vreest de CDA'er uit Genderen. 

Alle huishoudens van de gemeente Waalwijk kregen een brief om hun mening te geven over deze plannen. Inwoners uit Altena kunnen dat via een zienswijze ook doen: 'Maar moeten hier wel zelf achter komen', moppert Bouman. De CDA'er ventileerde zijn gedachten eerder ook in een column op AalburgNet: "Hoge windmolens vangen veel ....".

Collegevragen
Namens het CDA Altena heeft hij nu, samen met Gerard Vos, vragen gesteld aan het college van Altena. De twee gemeenteraadsleden willen dat de belangen van de inwoners in deze kwestie zo goed mogelijk behartigd worden. 'Het liefst hebben we dat de gemeente Waalwijk ook de huishoudens van de kernen aan de Bergsche Maas direct benadert. Ook pleiten we ervoor dat een deel van de financiële baten ten goede gaat komen aan de inwoners die er de meeste lasten van ondervinden.'

Bouman en Vos hopen dat de gemeente Altena zelf ook een zienswijze zal indienen en actief de dorpsraden benadert dan wel hen ondersteunt dit óók te doen.

(Archieffoto ter illustratie)

Zie ook:
Dorpsraad Genderen stuurt gemeente brandbrief over windmolens (zo, 3 feb 2019)
Politiek wil dialoog over windmolens zuidgrens Altena (vr, 11 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!