Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Deeltaxi vangnet voor buurtbus' Voorlopig rijdt er nog geen buurtbus ...
01sep

Deeltaxi vangnet voor buurtbus

REGIO / ALTENA - Sinds het ingaan van de Coronamaatregelen rijden er geen buurtbussen in Noord-Brabant. Dit blijft voorlopig zo. Wie eerder reisde met de buurtbus, kan de deeltaxi gebruiken als alternatief. Het tarief is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. De maatregel is nogmaals verlengd, nu tot 1 oktober.

Vanwege het Coronavirus rijden Arriva en Hermes in Brabant volgens een aangepaste dienstregeling. Uitgangspunt hierbij is wel dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven. Deeltaxi West-Brabant: 'Maatregelen vanwege de Coronacrisis leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Door de dienstregeling aan te passen en de frequentie van het aantal bussen te verlagen wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening aan ov beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden'

Regiotaxi
Als zich op bepaalde plekken problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbussen niet meer rijden, heeft de provincie de vervoerders gevraagd daar flexibel op in te spelen. Dat wordt nu gedaan door samenwerking met de regiotaxi’s.

Voor het reserveren van de deeltaxi belt u naar 088 - 076 10 00. Het gebruik van een mondkapje is in de deeltaxi verplicht.

(Foto gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!