Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vervolgvragen CDA en VVD over ‘brandkranenkwestie’' Brandweerkorpsen moeten kunnen blussen. Punt uit.
31aug

Vervolgvragen CDA en VVD over ‘brandkranenkwestie’

GENDEREN / ALTENA: Hoewel het college van de gemeente Altena de eerdere vragen van CDA en VVD beantwoord heeft over het gebrek aan bluswater bij de schuurband in Genderen, zijn partijen onvoldoende tevreden. En dus klimmen zij opnieuw in de pen: 'We vinden het belangrijk dat onze vrijwillige brandweerkorpsen niet geremd worden door bureaucratische regeltjes en onduidelijkheden. De bluswatervoorziening moet goed op orde zijn.'

Beide partijen dienden maandag (31-8) over de bluswatervoorziening in Altena aanvullende schriftelijke raadvragen in.  

Uit de beantwoording van de eerdere vragen bleek dat Brabant Water, in tegenstelling tot de informatie die de gemeente Altena had, geen controles op de brandkranen uitvoert. Een schrikbarende situatie menen de twee partijen. Men vraagt zich af wie nu verantwoordelijkheid draagt voor de controles van brandkranen in Altena en met welke frequentie deze controles dan worden uitgevoerd. Interessant om te weten is ook wie de bron van de onjuiste informatie is rond de brandkranencontrole.

24 brandputten
Eind mei woedde de bewuste brand in Genderen. CDA en VVD vragen zich af of er sindsdien vanuit de gemeente Altena en/of de veiligheidsregio al concrete actie ondernomen is op de controle. Hamvraag is vooral wanneer die controle definitief op orde is gebracht.

In de eerdere antwoorden gaf de gemeente aan dat er 24 brandputten worden aangelegd in Altena. Wanneer dat gaat gebeuren en wanneer die operationeel zijn vermeldde het college niet. Iets wat de twee partijen wél graag willen weten.

Zie ook:
‘Kwaliteit brandkranen in Altena niet voldoende gewaarborgd’ (wo, 26 aug 2020)
CDA Altena: zorg over bluswater en controle brandputten (di, 26 mei 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!