zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vangnet voor wegvallen busvervoer in coronacrisis

27 juli 2020 (door AalburgNet)

ALTENA - Door de Coronacrisis rijden er geen buurtbussen in Noord-Brabant. De provincie is verantwoordelijk voor het busvervoer en heeft voor een tijdelijk vangnet gezorgd. Het Seniorenplatform Altena maakt zich er zorgen over, dat dit vangnet niet voldoende bekend is bij ouderen. Een persbericht helpt ...

Er zijn ouderen die niet in aanmerking komen voor een Wmo-pas voor de deeltaxi en afhankelijk zijn van het busvervoer. Het tijdelijk vervoersvangnet kan voor deze ouderen een goede oplossing zijn. Daar waar de bussen nu niet meer rijden, kan men namelijk voor ritten in de streek tijdelijk voor het Wmo-tarief gebruik maken van de deeltaxi (met mondkapje op). Dit Wmo-tarief is ongeveer gelijk aan het normale tarief voor het openbaar vervoer. Het tarief geldt voor een maximaal aantal kilometers per rit van of naar huis.

Boeken
Deze vangnetregeling loopt tenminste tot 1 september van dit jaar. Het deeltaxivervoer in Altena valt onder deeltaxi West-Brabant. Een rit kan men daar onder andere boeken via 088-0761000.

Lees meer over:

Ouderenvervoer senioren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.