Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vangnet voor wegvallen busvervoer in coronacrisis' Er zijn ouderen die alleen afhankelijk zijn van het busvervoer.
27jul

Vangnet voor wegvallen busvervoer in coronacrisis

ALTENA - Door de Coronacrisis rijden er geen buurtbussen in Noord-Brabant. De provincie is verantwoordelijk voor het busvervoer en heeft voor een tijdelijk vangnet gezorgd. Het Seniorenplatform Altena maakt zich er zorgen over, dat dit vangnet niet voldoende bekend is bij ouderen. Een persbericht helpt ...

Er zijn ouderen die niet in aanmerking komen voor een Wmo-pas voor de deeltaxi en afhankelijk zijn van het busvervoer. Het tijdelijk vervoersvangnet kan voor deze ouderen een goede oplossing zijn. Daar waar de bussen nu niet meer rijden, kan men namelijk voor ritten in de streek tijdelijk voor het Wmo-tarief gebruik maken van de deeltaxi (met mondkapje op). Dit Wmo-tarief is ongeveer gelijk aan het normale tarief voor het openbaar vervoer. Het tarief geldt voor een maximaal aantal kilometers per rit van of naar huis.

Boeken
Deze vangnetregeling loopt tenminste tot 1 september van dit jaar. Het deeltaxivervoer in Altena valt onder deeltaxi West-Brabant. Een rit kan men daar onder andere boeken via 088-0761000.Deel dit bericht met je vrienden!