Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RTV Altena maakt bezwaar tegen gunning 106.4 FM aan Oké FM' De juridische commissie van Agentschap Telecom organiseerde de hoorzitting.
24jul

RTV Altena maakt bezwaar tegen gunning 106.4 FM aan Oké FM

VEEN / HANK / ALTENA: Stichting RTV Altena, de publieke lokale media-instelling voor de gemeente Altena, heeft bezwaar gemaakt tegen de, door de Aalburgse Omroep Stichting (AOS) aangevraagde en toegewezen, radiorequentie 106.4 FM. De door Agentschap Telecom toegewezen frequentie is inmiddels verhuisd naar de Oké FM-zender in Aalst. De Aalburgse Omroep Stichting (Oké FM) is de lokale omroep voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, aldaar ook te beluisteren via de 104.9 FM.

Vrijdagmorgen (24-7) werd een (telefonische) hoorzitting gehouden naar aanleiding van het ingediende bezwaar. De sessie werd georganiseerd door de juridische commissie van Agentschap Telecom. Deze onderzoekt nu de gevolgde procedure en of toewijzing op goede, feitelijke gronden genomen is.

Voorzitter Willem Bakker (AOS) geeft zijn visie op de reden achter het ingediende bezwaar van de omroep uit Hank: 'RTV Altena wil gebruikmaken van de FM 106.4 om, naar hun zeggen, de luisteraars in de voormalige gemeente Aalburg te kunnen bedienen.'

Dekking
RTV Altena schrijft in hun brief aan het agentschap: 'De Stichting RTV Altena heeft twee etherfrequenties, te weten 107.8 MHz gepositioneerd in Nieuwendijk èn de 107.1 MHz gepositioneerd in Giessen. Met beide frequenties wordt niet de gehele nieuwe gemeente Altena gedekt; met name In de voormalige gemeente Aalburg, maar ook in andere delen van Altena is nagenoeg geen bereik.'

Even verderop in de brief noteert het bestuur: 'De frequentie 106.4 MHz is sinds jaar en dag gecoörclineerd voor de voormalige gemeente Aalburg. Logischerwijs zou de voor cle voormalige gemeente Aalburg gecoördineerde frequentie 106.4 MHz daarmee aan Stichting RTV Altena toegewezen worden.' Het bestuur verzoekt tot slot de voorgenomen toewijzing van de frequenti aan de AOS te heroverwegen.

105.3 FM
De Aalburgse Omroep Stichting 'is het met deze visie 'absoluut niet eens'. Bakker:' Wij hebben allereerst nadrukkelijk de procedures doorlopen zoals ze voorgeschreven zijn door Agentschap Telecom. De toewijzing is daarmee formeel gegund.''

Het verweer van RTV Altena dat enkel via de FM 106.4 luisteraars in de regio Wijk en Aalburg bediend zouden kunnen worden, is volgens het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting ongegrond. 'Onze oude frequentie FM 105.3 is teruggeven aan het Agentschap Telecom. Deze (frequentie - red.) is hiermee in feite direct inzetbaar voor RTV Altena / Radio AFM', aldus AOS-voorzitter Willem Bakker.

De uitspraak is over een paar weken.Deel dit bericht met je vrienden!