vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeenteraad buigt zich over gebiedsvisie Groeneweg/Wijksestraat

24 juli 2020 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Voor het gebied tussen Veen en Wijk en Aalburg kwamen ruim een jaar geleden aanvragen binnen van bedrijven die willen uitbreiden c.q. meer ruimte nodig hebben. Die voornemens passen niet helemaal in het huidige bestemmingsplan. Om die reden moet er een aangepaste visie komen voor dit gebied.

De eigenaar van de kwekerij aan de Groeneweg 13-15 wil het huidige bedrijf slopen en het perceel opsplitsen in drie percelen. Op ieder perceel zou dan een kleiner bedrijf met een eigen bedrijfswoning kunnen komen. Arie Bouman Tuinplanten aan de Wijksestraat 18 wil uitbreiden en PT Creations, aan de Wijksestraat 27, heeft ruimte nodig voor de huisvesting van arbeidsmigranten. 

De plannen hebben inmiddels ter inzage gelegen en het college heeft zich verder over de gebiedsvisie gebogen. Nu komt er weer schot in de zaak.

Vaststellen
Het college van B en W informeerde op 21-7 de gemeenteraad: 'De ontwerpgebiedsvisie heeft van 29 augustus 2019 tot en met 25 september 2019 ter inzage gelegen. De gebiedsvisie dient nu vastgesteld te worden door de gemeenteraad.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.