Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Inzameling taxussnoeisel weer begonnen' Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom.
17jul

Inzameling taxussnoeisel weer begonnen

REGIO - Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen in de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten namelijk dé basis grondstof voor chemotherapieën.

Ook de gemeente Altena doet weer mee met de jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel. Dit jaar komt Taxus Taxi het snoeisel gratis voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Vanaf 1 juni kunt u een online afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. De inzamelactie duurt tot ongeveer eind augustus.

Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Die kunt u brengen bij de verschillende inzamelpunten. U kunt de inzamelpunten vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Ook kunt u het taxussnoeisel zelf brengen naar de milieustations Giessen en Werkendam, tijdens de normale openingstijden.

Kwaliteit belangrijk
De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag.  Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet te gebruiken. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen
Om de inzameling voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten, die online vermeld staan op taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Ook bij de milieustations in Giessen en Werkendam kunt u deze materialen ophalen.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi vindt u op taxustaxi.nl.

(Arcnieffoto gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!