Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'In juli/augustus weer 'onkruidronde' in Altena' Er gaan nieuwe aannemers aan de slag.
15jul

In juli/augustus weer 'onkruidronde' in Altena

ALTENA - In juli/augustus wordt weer een onkruidronde uitgevoerd. De gemeente Altena laat dat regelmatig uitvoeren om onkruid op verhardingen te beheersen. Dat bestrijden gebeurt door het vegen van de goten al dan niet in combinatie met niet-chemische onkruidbestrijding op alle verhardingen.

Het straatvegen en de onkruidbeheersing op verhardingen is opnieuw aanbesteed. Vanaf 1 juli zijn twee nieuwe aannemers, Verheij uit Sliedrecht en Van de Bijl & Heierman uit Opheusden, werkzaam in de gemeente Altena.
Aannemingsbedrijf Verheij verzorgt de werkzaamheden in: Almkerk, Uppel, Oudendijk, Woudrichem, Rijswijk, Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank en Dussen.
Aannemingsbedrijf Van de Bijl & Heierman is werkzaam in: Uitwijk, Waardhuizen, Giessen, Andel, Veen, Wijk en Aalburg, Genderen, Drongelen, Eethen, Babyloniënbroek en Meeuwen.

Huidige onkruidronde
In juli/augustus, week 28 tot en met 34, wordt een onkruidronde uitgevoerd. De aannemers houden de volgorde van de dorpen aan zoals hierboven genoemd.

Om schade aan auto’s te voorkomen wordt onder of vlak naast auto’s geen verharding geborsteld. Het is dus prettig als u, indien mogelijk, uw auto elders neerzet als bij u in de straat de onkruidronde gedaan wordt.

Helpen
Inwoners kunnen de gemeente helpen door zo nu en dan de stoep en het parkeervak voor hun deur aan te vegen en grote stukken onkruid eruit te trekken. Op een schoon wegdek groeit minder onkruid.

Melden
De gemeente: 'Vanaf deze ronde werken we met nieuwe aannemers. Die kennen het gebied nog niet zo goed. Er kan dus wel eens een stukje vergeten worden. Dat kunt u melden via www.gemeentealtena.nl/melden. We werken met een vaste planning. Zolang een aannemer nog met zijn ronde in een kern bezig is, kunnen meldingen vaak nog direct meegenomen worden. Latere meldingen worden over het algemeen meegenomen in de volgende ronde.'

(Foto gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!