vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Shah Sheikkariem wethouder voor terugtredende Peter van der Ven

13 juli 2020 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK / ALTENA - In de wandelgangen gonsde het bericht al: Shah Sheikkariem zou de opvolger worden voor de terugtredende wethouder Peter van der Ven. Inmiddels is het bericht officieel. Na de zomervakantie bekleedt de voormalig voorman van Ideaalburg het collegepluche van Altena. Sheikkariem was na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 al in beeld om namens AltenaLokaal wethouder te worden, maar om privéreden zag hij daar toen van af. 

Helemaal onverwacht is de overdracht van het bestuurlijke stokje overigens niet. Van der Ven (72) liet bij zijn aantreden al weten niet in te zijn voor een tweede termijn. De toen gewezen bestuurder was bereid om zijn partij, AltenaLokaal, te helpen. Anderhalf jaar trok hij enthousiast mee aan de bestuurlijke kar om de nieuwe gemeente Altena handen en voeten te geven.

Shah Sheikkariem was eerder wethouder voor Ideaalburg in de (voormalige) gemeente Aalburg.

Uitgelezen kandidaat

AltenaLokaal ziet in Sheikkariem 'de uitgelezen kandidaat' om voor deze partij wethouder te worden. Fractievoorzitter Philip den Haan ziet Shah als een professioneel bestuurder met visie en inzicht. Eentje die de partij en ook de gemeente nodig hebben.
Of zoals columnist Piet Hartman het verwoordde: 'Welkom Shah uit Suriname/Broek, maak er iets moois van. Lokaal Altena houdt van je en wij ook.'

Altenalokaal: 'Peter bedankt voor je inzet! Shah; gefeliciteerd en veel succes! Samen maken we er werk van!'

Portefeuilles
De feitelijke wisseling van de zetels gebeurt tijdens de raadsvergadering van 22 september a.s.. Wethouder Van der Ven is tweede loco-burgemeester en beheert de portefeuilles Omgevingswet en ruimtelijke plannen, Gemeentelijk vastgoed, Onderwijs, inclusief huisvesting (IHP), Sport, Gezondheid en P&O.

Het Kontakt meldt dat de partij nu met Otto de Peuter uit Almkerk in gesprek gaat met de vraag of deze beschikbaar is als opvolger voor de vertrekkende Sheikkariem. De Peuter is de eerstvolgende op de kieslijst.

(Foto boven voormalig gemeente Aalburg - onder AltenaLokaal)

Zie ook:

Lees meer over:

wethouder Shah Sheikariem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.