Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gezondheidscentrum d'Alburcht gaat open' Wijk en Aalburg is een aanwinst rijker.
11jun

Gezondheidscentrum d'Alburcht gaat open

WIJK EN AALBURG - Het nieuwe gezondheidscentrum aan het verbouwde MFC d'Alburcht is op een haar na klaar. Installateurs leggen er de laatste hand aan. Maandag (15-6) starten de Huisartsen Wijk en Aalburg en Apotheek Het Quadraad in het nieuwe Gezondheidscentrum dat te vinden is aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. 

Ook thuiszorgorganisatie Buurtzorg en fysiotherapiepraktijk Groenen nemen hun intrek in het centrum tegenover het Willem van Oranje college, net als de verloskundige, de diëtiste en de prikpost. Deze laatste start ook maandag van 8:00 - 11:00 uur. De bloedprikpost is van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De huisartsen Diana de Jonge, Arjan Wensink, Caroline Arnold Bik en Gwan Tjan kijken al heel lang uit naar de nieuwbouw. Eenvoudigweg omdat het oude onderkomen aan de Tulpstraat gedateerd is en allerlei gebreken kent. De huisartsen uit Wijk en Aalburg hebben tientallen jaren in het pand aan de Tulpstraat gezeten. Het gebouw dateert uit 1975. Al met al geen locatie meer om een dokterspraktijk in onder te brengen die dient te voldoen aan de eisen van de tijd. 

Ook Bert Mouthaan opent met Apotheek Quadraat maandag de deuren aan de Perzikstraat. Men is er helemaal klaar voor: 'Wij hebben op de nieuwe vestiging onze openingstijden aangepast, zodat deze beter aansluiten op het spreekuur van de huisarts. Zo kunnen mensen direct vanuit het spreekuur de medicatie in de apotheek afhalen.'

Sporthal en kerk
De sporthal in d' Alburcht wordt aangepast met extra kleedruimten, bergruimtes en scheidingswanden. De accomodatie wordt uitgebreid met 200 vierkante meter. Iets wat met name prettig is voor de turnvereniging, W.I.K.. De grote zaal in het dorpshuisgedeelte krijgt scheidingswanden, waardoor deze kan worden opgedeeld in drie kleinere ruimtes.

De Yeshua Gemeente, die haar zondagse diensten in het gebouw hield, moet door dit alles omzien naar een nieuwe kerkplek. "Die is inmiddels gevonden", zegt Evert Vosters, voorganger van de Yeshua Gemeente. "We hebben domicilie gevonden bij autorijschool De Vaan en gaan daar op de zolder onze kerkdiensten houden zodra het coronavirus dit weer mogelijk maakt."

Gezondheidscentrum D'Alburcht
Perzikstraat 14C
4261KD Wijk en Aalburg

(Foto Aalburg.Net - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:
Verbouwing d'Alburcht begint half augustus (do, 18 jul 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!