dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Biologische bakker Gerard 45 jaar in het vak

1 juni 2020 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Biologische bakker Gerard Hardeman viert maandag 1 juni zijn 45-jarig jubileum als echte, warme bakker. Een respectabele periode waarvan hij ruim 25 jaar gecertificeerd biologisch bakt.

In de bakkerij van Gerard & Suus, Torenstraat 2 te Wijk en Aalburg wordt het deze week extra feestelijk. De eerste felicitaties heeft Gerard al te pakken: "Van harte gefeliciteerd namens jouw team Gerard!"

Gerard
Biologische bakker en ondernemer Gerard werkt vanuit zijn hart. Met passie en visie. Hij is ervan overtuigd dat de toekomst van bakken biologisch is. Natuurlijk, zonder toevoegingen. ‘Deze ontwikkeling is niet te stoppen. Het is de enige manier waarop we onze wereld kunnen ondersteunen. Biologisch bakken vereist een uitgebreid begrip van het proces. Door de toevoegingen weg te laten, wordt het product waarmee u werkt minder gecontroleerd. Je moet dicht bij de processen staan ​​en voelen en begrijpen wat er gebeurt.'

Vanuit deze optiek startte Gerard, samen met Corianne Vos, de Dutch Organic Baking School voor bakkers all over the world die geïnteresseerd zijn in het maken en leren van ‘de overstap’ naar biologisch of de fijne kneepjes van biologisch bakken onder de knie willen krijgen. Het initiatief scoorde bekendheid en navolging tot Israël aan toe.

Suus
Zonder Suus was de bakker Gerard veel minder gelukkig, dat zegt hij zelf, en verkocht de winkel enkel brood. Al het andere biologische eten en drinken in de winkel van Gerard & Suus, is haar domein. In overleg met klanten verzamelde Suus de afgelopen jaren een assortiment van zo’n 1700 verschillende biologische producten. Vers en houdbaar. Groenten, fruit, zuivel en wat vlees. Koffie en thee. Alle variaties deegwaren, rijst en een schap vol kruiden. Alles wat je nodig hebt voor een complete en (natuurlijk) smakelijke biologische maaltijd. En is iemand op zoek naar iets? Suus zoekt het uit.

Feliciteren of anderszins ...
Wie Gerard en Suus een hart onder de riem wil steken, wil feliciteren of gewoon iets gezelligs wil delen, kan dat doen via Cobgerard@gerardensuus.nl

Laat de mailbox maar ontploffen ...

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.