Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste patrijzennest gevonden bij Veen' Het nest ligt verscholen tussen het dorre gras.
27mei

Eerste patrijzennest gevonden bij Veen

VEEN - Zaterdagmorgen (23-5) vond weidevogelbeschermer Jan Honcoop (Werkgroep Patrijs) het eerste Patrijzennest in de buurt Veen. Volgens de werkgroep 'verwacht, in de derde week mei.' Ondanks dat moet het echte broeden op complete legsels nog beginnen, er worden ook nog veel paartjes gezien.

Honcoop vertelt enthousiast: 'Ik ging bij de aardappelgroothandel aardappels halen. Toen observeerde ik met de kijker ik gelijk even op het grasland erachter. Eén van de medewerkers zag me staan en vertelde dat er in de strook achter het pand een fazant liep. Mooi, maar nog mooier was een mannetjepatrijs in het grasland. Ik ben langs de struiken gelopen en hoorde de haan wat alarmerende geluidjes maken. Toen ik verder liep, meende ik aan de andere kant van de sloot een oog te zien knipperren. Na goed kijken zag ik dit hennetje op het nest zitten. Ze was bijna niet te zien tussen het dorre gras. Ik heb een foto gemaakt en ben weggelopen. Je moet weleens geluk hebben.'

Het nest werd door de weidevogelbeschermer veiliggesteld. De eigenaar is geinformeerd, er wordt op het land verder niets meer gedaan.

(Foto Weidevogelgroep Altena - Werkgroep Patrijs)Deel dit bericht met je vrienden!