Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inzameling taxussnoeisel start 1 juni'
21mei

Inzameling taxussnoeisel start 1 juni

ALTENA - Vanaf 1 juni kan er weer taxussnoeisel ingeleverd worden. Wie meer dan 15 kilo verzamelt, haalt Taxus Taxi haalt het gratis op.

Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen in de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten namelijk dé basis grondstof voor chemotherapieën.

Ook gemeente Altena doet weer mee met de jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel. Dit jaar komt Taxus Taxi het snoeisel gratis voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Vanaf 1 juni kunnen inwoners een online afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. De inzamelactie duurt tot ongeveer eind augustus.

Kleinere hoeveelheden
Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Die zijn af te geven bij de verschillende inzamelpunten. De inzamelpunten zijn te vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. 'Ook kunt u het taxussnoeisel zelf brengen naar de milieustations Giessen en Werkendam, tijdens de normale openingstijden', aldus de gemeente Altena.

Kwaliteit snoeisel
De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet te gebruiken. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen
Om de inzameling voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten, die online vermeld staan op taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Ook bij de milieustations in Giessen en Werkendam zijn deze materialen op te halen.

Meer informatie
Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi vindt u op taxustaxi.nl.Deel dit bericht met je vrienden!