Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oranjebitter, zon en zang in Wèkse buurt' Het bijzondere en spontaan ontstane buurtevenementje was geslaagd.
27apr

Oranjebitter, zon en zang in Wèkse buurt

WIJK EN AALBURG - Onder een stralende oranjezon kwam een aantal buurtgenoten tijdens Koningsdag 2020 even bij elkaar. Op afstand. Buurtvereniging Van Klomp tot d'Ulve had rond het middaguur gezorgd voor de noodzakelijke ingrediënten.

Op veilige afstand van elkaar werd op straat het Wilhelmus gezongen met muziek en werd na het driewerf 'Hoera, hoera, hoera!' een toost uitgebracht op de jarige koning met een traditioneel, en smaakvol, oranjebittertje. (Tekst loopt door onder de foto)

Wijkestein
De buren trokken daarop naar Wijkestein in de Anjelierstraat. Daar werden de bewoners toegezongen. Eerst het Wilhelmus. Dat viel in goede aarde. Zeker toen het lied 'Nederland, o Nederland' uit de geluidsbox klonk, verschenen meer bewoners op het balkon en gingen de armen de lucht in. Anderen aten eerst lekker hun soepje op om vervolgens vanachter het glas met de buurtzangers mee te zwaaien en te zingen. Er werd gezongen voor het senioenrencomlex, aan de zij- en aan de achterkant. Zo konden zoveel mogelijk bewoners meegenieten.

Kortom, buurtvermaak in zakformaat, maar daarom niet minder gewaardeerd. Zoals minister Hugo de Jonge eerder zei: 'We houden afstand, maar zijn misschien wel dichterbij elkaar dan ooit!'

Koning Willem-Alexander het verwoordde het weer anders: 'Hoe bijzonder is het om op afstand van elkaar toch een eenheid te vormen'. Hij zei dat in een korte toespraak op tv wegens Koningsdag.
(Foto's AalburgNet)

Zie ook:
Van Klomp tot d’Ulve zingt Wilhelmus op straat (zo, 26 apr 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!