Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Communiceren in Coronatijd. Lastig of kleurrijk?'
18apr

Communiceren in Coronatijd. Lastig of kleurrijk?

De telefoon zwijgt, je e-mailbox droogt op, de orderportefeuille krimpt … De stilte op de zaak wordt nijpend. Het enige dat lucht krijgt, is je agenda.

En daar ligt de uitdaging: vlucht je in de stilte van je lege agenda, of trek je aan de stutten van de stilstand? Anders gezegd: blijf je investeren in klanten en kansen?

Want juist nu is het belangrijk om in contact te blijven met je klanten. Investeren in relaties, elkaar een hart onder de riem steken. Zichtbaarheid en content delen (vooral dat!) staan vandaag met stip op één!

Kleur de tijd van het ‘nieuwe normaal’. Laat je klanten weten dat je nog wél open bent en wat je creatieve aanpak is in deze Coronatijd. Vertel dat jij met je klanten een personal shopping-afspraak hebt, of winkelwagens met 'Adapative Cruise Control', die automatisch afstand houden … Of dat jij je spullen nu ook bij de klanten brengt, gewoon aan huis: een nieuwe dienst met een nieuw beletterde bus. Of: je collega werkt binnenkort 25 jaar bij de zaak, je bedrijf is jarig en je wilt virtueel de taart aansnijden!

Of vertel over dat idee dat je al heel lang hebt voor een nieuwe dienst of product. Iets waar klanten blij van worden, iets wat door de tijd nu potentie heeft. (Spatschermen zijn nu meer in trek dan ooit!)

Kortom: er is altijd een eigen, kleurrijk verhaal te delen...

Verhalen
Bekend gegeven is dat platte advertenties niet lang blijven hangen. Dat is met verhalen van ondernemers bewezen anders. Die stories zijn interessant, boeiend en altijd authentiek. Waarom? Omdat ze twee spades dieper gaan dan platte verkooppraat en schreeuwende advertenties. Jouw verhaal is een ondernemerservaring, een footprint van je bedrijf, iets wat er toe doet! Het draait anno nu om interessante content. Content en delen, veel delen. Dat doén, is de uitdaging voor ondernemers. Per direct of anders uiterlijk morgen.

Kleurrijk communiceren
Verhalen vertellen heeft zin als er publiek is dat aandacht heeft. Niet via platte advertenties, maar met een ondernemersverhaal dat raakt! Met prikkelende teksten, fraaie foto’s en dito website, sterke video’s en boeiende blogs, aansprekende artikelen en nieuwsbrieven, gegoten in krachtige campagnes. Online, offline. Digitaal en print.

TekstAtelier, partner in marketingcommunicatie, helpt ondernemers met bruisende ideeën, treffende verhalen, effectieve uitingen en een productieve aanpak. B2B én B2C.

Virtuele rooksignalen
Stil zijn, zittend in een hoekje en wachten tot de crisis voorbij is, helpt niet. (En kost uiteindelijk ook geld.) Tijd, munten en energie steken in krachtige communicatie werkt wél. Het gaat nu meer dan ooit om het pakken van zichtbaarheid en het binnenhalen van aandacht. Immers: alles wat je nu binnensleept, hoef je straks niet meer te doen. Wat je nu zaait, zul je later oogsten.

Schrijf dus een PB, stuur een mail of maak virtuele rooksignalen ... Whatever. Neem contact op. Dan optimaliseren wij samen die ‘storende stilte’ in je bedrijf naar een kleurrijk verhaal. Een brainstormsessie is zo geregeld.

Ondertussen: Blijf gezond. Zorg voor jezelf. Zorg voor elkaar.

TekstAtelier. | Marketing. Media & More. | www.TekstAtelier.nl

#zichtbaarheid #content #exposure #marketing #advertorial #blogDeel dit bericht met je vrienden!