Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Minipeiling: 'Gaat u de Covid-Apps gebruiken?'' Meedoen of niet. Dat is de vraag.
09apr

Minipeiling: 'Gaat u de Covid-Apps gebruiken?'

ALTENA - De overheid heeft het plan opgevat om een tweetal apps te gaan inzetten om besmettingen met het coronavirus te traceren. Dat maakte minister Hugo de Jonge eerder bekend. De eerste app “vertelt je of je in de buurt bent geweest van een andere gebruiker, die besmet blijkt te zijn. Je krijgt dan het advies om binnen te blijven en het verzoek om een tweede app te gebruiken”, aldus voornoemde bewindsman.

De tweede app heeft de opzet om eenvoudig contact te onderhouden met een dokter in je buurt. So far, so good. Direct opvolgend aan deze gedachtengang is wat de aps doen met de in Nederland zo streng bewaakte privacy. Moet die wijken om redenen van de (volks)gezondheid? Zou die daarvoor moeten wijken?

Minipeiling
Mediaplein AltenaNet heeft op haar drie pleinen, Aalburg.Net, Werkendam.Net en Woudrichem.Net een kleine peiling georganiseerd. Deze heeft niet de intentie om volledig representatief te zijn, maar wil vooral kijken wat mensen 'zoal voornemens zijn om te doen.' Het geeft een indicatie. Installeren de mensen in Altena de aps wel, of is een meerderheid juist tegen. Wat hun eigen afweging daarbij ook moge zijn.

Vraag
De geponeerde vraag op de homepages van de drie genoemde online pleinen luidt als volgt: 'Het kabinet wil met de Covid-apps de verspreiding van het Coronavirus inperken. De apps geven een waarschuwing als je in de buurt bent geweest van een met het virus besmet persoon. Zou u de Covid-apps gaan gebruiken?'

Vervolgens zijn er twee keuzemomenten: 'Ja, ik zou dat doen.' Of: 'Nee, ik kies daar niet voor.' Reageren kan in de rechterkolom op de homepagina's van Aalburg.Net, Werkendam.Net of Woudrichem.Net.Deel dit bericht met je vrienden!