Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oerlemans Packaging verstevigt toppositie met Duits ecolabel ' Blauwer Engel is al ruim 40 jaar het milieukeurmerk van de Duitse overheid
06apr

Oerlemans Packaging verstevigt toppositie met Duits ecolabel

GENDEREN / GIESSEN - Verpakking moet duurzamer ontwikkeld en zo veel mogelijk hergebruikt worden. Deze uitgangspositie is sinds 1992 een van de kernwaarden van Oerlemans Packaging uit Genderen. Met deze verduurzamingsslag bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal op kwaliteitsgebied: het gerenommeerde RAL instituut uit Duitsland beloont een van de folieprogramma’s met het felbegeerde Blauer Engel-certificaat.

De folie onder de naam Circuflex® is geschikt voor verschillende toepassingen, waarvan de potgrondzak en de webshopbag bekende voorbeelden zijn. Om in aanmerking te komen voor het blauwe kwaliteitslabel, moet de folie van grondstoffase tot eindproduct voldoen aan strenge criteria. Blauer Engel staat voor het zoveel mogelijk hergebruiken van alle materialen, die in het productieproces van de folie benodigd zijn.

Research and Development manager Rob van der Bruggen is uiteraard blij met dit resultaat. ‘Blauer Engel’ is een bekend begrip in de Europese markt met veel Duitse merken, die aangesloten zijn bij dit ecolabel. Oerlemans Packaging heeft de ambitie om naast succesvolle oplossingen met industrieel recyclaat ook met Circuflex folie het marktaandeel te vergroten. Daarmee voldoet deze stap ook aan de groene agenda van het Europese Plastic Pact. Het is belangrijk dat we samen met de klant de lat hoog leggen als het gaat om duurzaam beleid bij materiaalgebruik.”

Consumentenafval
Dit Blauer Engel ecolabel is bedoeld om producten te promoten met een hoog percentage gerecycleerde kunststoffen vanuit consumentenafval. De gestelde criteria bieden een hoog niveau van bescherming aan consument en milieu door basiseisen te stellen aan het gebruik en de concentratie van ongewenste stoffen. Oerlemans biedt met deze gelabelde folie dus een minder gebruik van eindige grondstoffen door het gebruik van recyclaat vanuit consumentenafval en beperking van en controle op de mate van vrijkomen van ongewenste stoffen.

Blauwer Engel
Blauwer Engel is al meer dan 40 jaar het milieukeurmerk van de Duitse overheid en is de leidraad voor duurzaam inkopen. Het keurmerk garandeert dat de producten en diensten die ermee worden onderscheiden, voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu, gezondheid en gebruikseigenschappen. Bij de beoordeling moet altijd rekening worden gehouden met de gehele levenscyclus. Voor elke productgroep worden criteria ontwikkeld waaraan producten en diensten met het label van Blauwer Engel moeten voldoen.Deel dit bericht met je vrienden!