Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Creatief door Corona: Oké Magazine live vanaf meerdere locaties' Enkel de tv-registratie van het radioprogramma bleef deze week achterwege.
19mrt

Creatief door Corona: Oké Magazine live vanaf meerdere locaties

REGIO / VEEN - De 189e uitzending van het actualiteitenprogramma Oké Magazine werd dinsdagavond (18-3) gemaakt vanaf meerdere locaties. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus mogen duo-presentaties vanuit de studioruimte in Veen niet meer. Corona dwingt (ook) tot creativiteit. De radiomakers maakten er daarom het beste van ... 

Waar de studio normaliter gevuld is met het vijfkoppige redactieteam dat zorgt voor content en een vlekkeloze uitzending, bleef deze dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur leeg. De uitzending werd deze week technisch verzorgd vanuit de thuisstudio van programmamaker Henri Verhagen. Collega radomaker Cor Spek zat thuis en werd op diverse momenten de uitzending binnengehaald, die overigens volledig in het teken stond van het coronavirus. Zo kwam ondermeer burgemeester Van Maaren van de gemeente Zaltbommel aan het woord en werd gesproken met inwoners, alsook met horea-ondernemer Rob Muller van 't Stadscafé Zaltbommel.

TV-registratie
De rest van de redactie verzorgde, eveneens vanuit huis, de socials als digitaal lijntje met de luisteraars van het programma. Huiscolumnist Dion Bouman belde in vanaf zijn vakantieadres voor zijn wekelijkse blik op de actualiteit.

Enkel de tv-registratie van het radioprogramma bleef deze week achterwege.

Op Twitter verscheen de volgende tweet: "Een bijzondere uitzending deze week. In verband met de corona-pandemie komt de uitzending van Oké Magazine vandaag (18-3 red.) vanuit de thuisstudio van Henri. Cor zit aan de telefoon we maken er het beste van op 106.4 fm en DAB+."

De Aalburgse Omroepstichting zendt met Oké FM uit als lokale omroep voor de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel.Deel dit bericht met je vrienden!