Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opschoondag Altena gaat niet door' ‘Je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen.’
14mrt

Opschoondag Altena gaat niet door

ALTENA - De Landelijke Opschoondag op 21 maart gaat niet door en daarmee komt ook de. opschoondag in Altena te vervallen. Dit in navolging op het advies van de RIVM.

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Met de Landelijke Opschoondag op komst, houdt de organisatie Nederland Schoon de richtlijnen en adviezen van de verschillende instanties aandachtig in de gaten. Op basis van de laatste ontwikkelingen volgt men nu het advies van het RIVM op en is besloten de Landelijke Opschoondag van 21 maart af te blazen.

Tijdens de Landelijke Opschoondag maken inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen een gebaar voor een 100% zwerfafvalvrije leefomgeving door samen in actie te komen in de buurt van hun huis, onderneming, clubhuis of school. 'En juist dat samenkomen wordt door het RIVM de komende tijd afgeraden. Daarom hebben we besloten om de Landelijke Opschoondag niet te laten doorgaan. We vragen alle enthousiaste deelnemers aan de Landelijke Opschoondag om zich bij dit besluit aan te sluiten.' De gemeente Altena gaf aan dat verzoek inmiddels gehoor.

Iedere dag
Nederland Schoon: 'Je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen. We hopen dan ook van harte dat iedereen die het geweldige initiatief nam om op 21 maart op te schonen, zijn of haar actie op een later moment opnieuw op de kaart zet.' Christian Alderliesten (Progressief Altena) hierover: 'Ook onze actie op 21 maart in Nieuwendijk gaat (...) niet door. De gezamenlijke opruimactie zal op een andere datum gepland gaan worden. Helaas, maar we gaan (op individuele basis natuurlijk wel door met het schoonhouden van ons mooie Altena! Go ZAP-pers!'Deel dit bericht met je vrienden!