Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hop van Altena zoekt vrijwilligers voor Meeuwen' Men is op zoek naar een paar vrijwilligers met groene vingers.
12mrt

Hop van Altena zoekt vrijwilligers voor Meeuwen

ALTENA / MEEUWEN - In 'het Bos van Meeuwen' - in de buurt van de picknickplaats aan de Dijksteeg - werd vorig jaar een hoppaal met hopplantjes geplaatst en het is dit jaar de bedoeling daar nog twee palen (plus plantjes) bij te zetten.

Het idee achter het project is onder andere dat de hop door vrijwilligers onderhouden wordt en dat zoveel mogelijk mensen mee helpen met het hopplukken als het oogsttijd is: eind augustus/september.

Projectmotor Ronald van den Ende: 'Op 31 maart houden we een infoavond voor de hopteelers & en hophofhouders op het Fort te Giessen. Ook hebben we de VVV Biesboschlinie voor deze avond gevraagd want zij zijn momenteel bezig om een draaiboek voor de hoppluk (met feest na afloop) te ontwikkelen. Het draaiboek is voor iedere hoplocatie in Altena bestemd en heeft tot doel dorpsgenoten en/of toeristen bij de hopoogst te betrekken. En leerlingen van de Prinsentuin die een vlog gaan maken over hoe je een hophof het beste kan onderhouden.'

Vrijwilligers
Voor de hop in Meeuwen is men op zoek naar een paar vrijwilligers met groene vingers die mee willen helpen met het plaatsen van de palen plus het poten en onderhouden van de hopplantjes. 'Daarnaast zijn we op zoek naar één of meerdere personen die het leuk vinden om als vrijwilliger de hopoogst in Meeuwen te organiseren.'

Speciaal voor deze vrijwilligers is de infoavond op 31 maart a.s. bedoeld, ook om te kijken of het iets voor ze is. Dankzij giften en subsidies zijn er geen entreekosten.

'Weet U iemand of wilt U meer weten over het project: neem dan svp even contact met me op.'

Ronald van den Ende

Stichting 'Hop van Altena'
p/a Daalderstraat 4
4285 AV - Woudrichem

m 06 53 20 60 99

(Foto archief ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!