Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oké FM blijft uitzenden op eigen vertrouwde frequentie 106.4' De zon gaat voor Oké FM niet onder over de FM 106.4.
05mrt

Oké FM blijft uitzenden op eigen vertrouwde frequentie 106.4

VEEN - De Aalburgse Omroep Stichting (AOS) is, door het recent genomen besluit van het Commissariaat van de Media (CvdM), de lokale omroep van de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel. De gemeente Altena leverde de omroep in. De gemeenteraad aldaar gunde RTV Altena de voorkeur en het Commissariaat nam die politieke wens over. Om die reden verandert een aantal zaken bij de AOS en tegelijk ook weer niet.

Door de wijziging in de zendmachtiging komt de steunzender FM 105.3 straks te vervallen. Deze frequentie wordt teruggegeven aan Agentschap Telecom in Groningen. De zenders FM 106.4 en FM 104.9 blijven het signaal als vanouds uitzenden. Dat gebeurt ook via de DAB+ zenders in Loon op Zand en Eindhoven.

Vertrouwde frequentie
AOS-voorzitter Willem Bakker (foto) maakte dit woensdagvanavond (4-3) bekend in een uitzending van Oké Magazine. Bakker: 'Voor de luisteraars die steevast op de 106.4 afstemmen, verandert er dus niets. Wij blijven op de eigen vertrouwde frequentie uitzenden. Het Agentschap Telecom heeft de benodigde vergunning hiervoor afgegeven. Daarmee blijft onze huisfrequentie in bezit.' Het bestuur is hier meer dan tevreden over omdat de 'trouwe luisterschare' dus niet hoeft te verhuizen. 'Alles blijft bij het oude. Luister hier dus gewoon naar de 106.4', glunderde Bakker.

Hij legde verder uit dat Oké FM in nauwe samenwerking met ondermeer Broadcast Partners werkt aan een verdere optimalisatie van hun FM en DAB+ zenders. 'Zo zijn wij binnenkort helemaal klaar voor de nieuwe situatie. Mensen blijven ook de komende jaren nog veel van ons horen.'

Presenteren
Nu de gemeente Maasdriel is toegevoegd, werkt de radio- en tv-omroep aan plannen zich in de Bommelerwaard verder te presenteren. 'Wij willen nog breder zichtbaar worden in deze regio. Daarom bouwen wij het netwerk verder uit en zoeken daarbij contact met relevante partijen', vulde bestuurslid Henri Verhagen aan. 'Oké FM gaat letterlijk naar de inwoners toe. Zo vertrouwd als de 106.4 FM klinkt in Altena, zo eigen wordt die ook in de Bommelerwaard.' Op welke manier de omroep dan de regio intrekt, wilde Verhagen nog niet kwijt. 'Blijf ons maar volgen en hou hem hier gewoon op de 106.4.' 

(Archieffoto ter illustratie - Foto Bakker: Willem Bakker FB)Deel dit bericht met je vrienden!