Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cees de Gast genomineerd voor Zachte G-prijs' Ut eerste boekske verscheen in 2010.
13feb

Cees de Gast genomineerd voor Zachte G-prijs

MEEUWEN - De 23 genomineerden voor de Zachte-G prijs zijn bekend. Een van hen is Cees de Gast uit Meeuwen van Stichting Behoud Aalburgs Dialect.

Hij krijgt de nominatie voor het onderzoek naar en de drie publicaties over de dialecten van de dorpen in de voormalige gemeente Aalburg: Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen en Wijk en Aalburg: 'Ut Boekske van de Aolburgse taol'.

Uitreiking
Woensdag 18 maart 2020 is de uitreiking van de ‘Zachte G’- prijs, een stimuleringsprijs voor enthousiaste liefhebbers van taal in Brabant. De uitreiking vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Theater De Leest in Waalwijk. Het belooft een gezellige theateravond te worden met lied, gedicht en verhaal in Brabants dialect met als hoogtepunt de uitreiking van de prijs.

Authentiek
Erfgoed Brabant: 'De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro en is in het leven geroepen voor mensen met bijzondere prestaties op het gebied van de Brabantse streektaal. Dat kan een verrassende, spraakmakende activiteit zijn, maar ook een oeuvre dat blijft aanspreken. De winnende activiteit kan zowel modern als meer traditioneel zijn, maar valt vooral op door het authentieke karakter ervan: het zet taal neer als instrument van de Brabantse cultuur en identiteit. Als er veel liefhebbers bij betrokken zijn, is dat een pré.'

Zie ook:
Boekske over gebeurtenissen Joodse inwoner en onderduikers (do, 4 okt 2018)
Ut Tweede Boekske bevat prachtige, oude verhalen (vr, 6 dec 2013)
Tweede Boekske Aolburgse Taol binnenkort verkijgbaar (vr, 6 sep 2013)
Boekske Aolburgse Taol officieel uitgereikt (vr, 9 sep 2011)
Un boekske van de Aolburgse taol (di, 14 sep 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!