Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oké FM blijft in Zaltbommel, breidt uit naar Maasdriel, maar verliest Altena' Oké Media vergroot het uitzendgebied en zet daarmee weer een stap naar een streekomroep.
05feb

Oké FM blijft in Zaltbommel, breidt uit naar Maasdriel, maar verliest Altena

VEEN - Op dinsdag 4 februari nam het Commissariaat voor de Media (CvdM) een besluit rond de indeling voor de streekomroepen in de regio Altena en Bommelerwaard. Omroep Oké FM en Oké TV (Aalburgse Omroep Stichting) werden aangewezen als officiële publieke media-instelling voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Het Commissariaat voor de Media nam tevens het besluit RTV Altena aan te stellen als officiële lokale publieke media-instelling voor de gemeente Altena.

Het bestuur van de AOS geeft aan 'verheugd en trots' te zijn dat de positie van Oké FM en Oké TV als streekomroep in de Bommelerwaard met de officiële toewijzing in de gemeente Maasdriel, en de continuering in Zaltbommel, nu verstevigd wordt.

Inhoudelijk wil het bestuur nog niet reageren op het besluit van de mediawaakhond. “We willen nu eerst de motivatie lezen van het Commissariaat, wat vandaag aangetekend via de post naar ons opgestuurd is. We zijn erg nieuwsgierig waarom het Commissariaat voor de Media eerst niet en nu wel een besluit kon nemen, ondanks dat er vele vragen waren die nauwelijks door de gemeente Altena beantwoord zijn”, zo stelt bestuursvoorzitter Willem Bakker. (Tekst loopt door onder de foto.)

Streekomroep
Door het besluit van het Commissariaat wordt het uitzendgebied van Oke Media vergroot en komt de omroep toch weer een stap dichterbij de realisatie van hun plannen een streekomroep te worden. Secretaris Henri Verhagen: ”Wij blijven geloven in een streekomroep voor de regio Altena en de Bommelerwaard. Aan onze visie en inzet zal dus ook niets veranderen. Het is uiteraard jammer dat we er binnen regio niet zijn geslaagd direct tot een volwaardige streekomroep te komen. Maar aan de andere kant krijgen we (met Maasdriel - red.) nu wel weer de kans om onze wortels dieper te zetten in de Bommelerwaard en onze streekomroepplannen voort te zetten.”

Het bestuur feliciteert daarom de inwoners van Maasdriel hartelijk: "We zijn nu ook officieel de lokale omroep van de Gemeente Maasdriel. Inwoners uit die gemeente: 'Van harte welkom bij jullie nieuwe lokale omroep!"'

Of en inhoeverre het besluit van het Commissariaat significant invloed zal hebben, of zal leiden tot accentverschuivingen, binnen de huidige  programmering van de omroep op radio en TV is nog niet te zeggen. 

Wordt vervolgd.

(Foto's AalburgNet - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:
Aalburgse Omroep Stichting op barricade voor lijfsbehoud in Altena (za, 5 okt 2019)
Oké FM schrijft radiogeschiedenis met uitzendingen via DAB+ (do, 3 okt 2019)
Gemeente Altena moet huiswerk overdoen in omroepdossier (vr, 27 sep 2019)
‘Oké FM gaat hoe dan ook door’ (vr, 12 jul 2019)
Oké FM teleurgesteld over raadsadvies, maar blijft strijdbaar (wo, 26 jun 2019)
Oké Media lanceert 'positieve' single in omroepdiscussie (di, 11 jun 2019)
Oké Media lanceert 'positieve' single in omroepdiscussie (di, 11 jun 2019)
Oké FM deelt teleurstelling gemeenteraad over mislukte samenwerking (di, 21 mei 2019)
Gemeente Altena zet in op fusie lokale omroepen (do, 28 feb 2019)
'Lokale omroepen broodnodige controleurs van de macht' (vr, 7 sep 2018)
Aalburgse Omroepstichting blij met resultaten luisteronderzoek (ma, 9 apr 2018)
'Lokale omroepen in Altena moéten samenwerken' (wo, 15 nov 2017)
Aalburgse Omroep Stichting 10 jaar (vr, 17 apr 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!