woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Fons Naterop waarnemend burgemeester Kapelle

28 januari 2020 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - Fons Naterop heeft de functie aanvaard van waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle, 'de bloesem van Zeeland', op ruim 100 kilometer van zijn huidige woonplaats. De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, heeft de oud-burgemeester van Aalburg voorgedragen.

Naterop heeft inmiddels al kennismakingsgesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en de wethouders van de gemeente Kapelle, op Zuid-Beveland.

Tussen 1989 en 2008 was Naterop gemeentesecretaris in de gemeenten Lith, Geldermalsen en Halderberge. Hij was met hart en ziel 10 jaar lang burgemeester in de gemeente Aalburg met zijn zeven kerkdorpen. Daarna was de eerste burger van december 2018 tot december 2019 waarnemend burgemeester in Boxtel.

Vacature
De gemeente Kapelle heeft sinds 2017 een vacante burgemeestersfunctie. De toenmalige burgemeester Anton Stapelkamp vertrok naar Aalten en werd opgevolgd door waarnemer mr. Huub Hieltjes. Deze vertrekt nu naar de gemeente Duiven. Uit twee gehouden sollicitatierondes en bijna veertig kandidaten kon geen nieuwe burgemeester voorgedragen worden.

In januari 2021 overlegt de commissaris van de Koning wederom met de fractievoorzitters en de wethouders om de burgemeestersvacature in Kapelle opnieuw open te stellen. In ieder geval tot die tijd houdt de ervaren Naterop de burgemeesterszetel "warm".

Lees meer over:

burgemeester Fons naterop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.