Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Plasdras-werkgroep plaatst zonnepompen' De werkgroep zoekt vrijwilligers.
22jan

Plasdras-werkgroep plaatst zonnepompen

ALTENA - Met het lengen van de dagen is de lente in aantocht. Afgelopen week zijn de vrijwilligers van de Plasdras-werkgroep (Altenatuur) gestart met het plaatsen van de zonnepompen bij een aantal weilanden in het hart van Altena.

Grutto’s en andere doortrekkende vogels maken graag van deze gelegenheid gebruik om na hun lange tocht uit het zuiden bij te tanken voordat ze op zoek gaan naar hun broedgebieden. In februari zullen de eerste kwartiermakers hun opwachting maken waarbij zij zich tegoed zullen doen aan het rijke bodemleven.

De Werkgroep is druk in de weer om voorbereidingen te treffen voor het komende seizoen. Veel vrijwilligers staan nu al in de startblokken.

Een aantal plannen liggen vast:
• De Provinciale Startavond op het provinciehuis in Den Bosch vindt plaats op woensdagavond 19 februari, aanvang 20.00 uur (www.brabantslandschap.nl )
• De Regionale Startavond op Fort Giessen is op dinsdagavond 25 februari, aanvang 20.00 uur.
• Op zaterdag 4 april staat de excursie van de Weidevogelgroep Altena op stapel. De bestemming is dit jaar het allerlaatste, echte Zuid-Hollandse eiland Tiengemeten.
• Zowel nieuwe als ervaren vrijwilligers zijn van harte welkom om deze avonden bij te wonen.

Vrijwilligers Veen
De Werkgroep is dit jaar dringend op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich in de omgeving van Veen in willen zetten.
Informatie is te vinden op www.altenatuur.nl Aanmelden kan men door een mail te sturen naar: altenatuur@gmail.com

(Foto Altenatuur)Deel dit bericht met je vrienden!