Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP voor vuurwerkvrije zones in Altena' Het niet kunnen handhaven van een vuurwerkverbod vindt Meijboom 'een drogreden.'
16jan

SGP voor vuurwerkvrije zones in Altena

ALTENA / WIJK EN AALBURG - Het vrijelijk en overl afsteken van vuurwerk in de gemeente Altena moet aan banden gelegd worden. Aldus SGP-voorman Theo Meijboom in een interview op de Aalburgse Markt voor Oké TV. Zijn partij komt voor de zomer nog met een voorstel om vuurwerkvrije zones in te stellen, met name in winkelcentra, bij seniorencomplexen, verzorgingshuizen, kerken en andere 'gevoelige' plekken.

'De impact van vuurwerk is groot op de maatschappij,' zo stelt de fractievoorzitter. Daarom is het in de ogen van zijn partij meer dan hoog tijd de schade en overlast in te perken. Het plan van de SGP is niet nieuw. Eerder deed de partij een poging hiertoe in de raad van de voormalige gemeente Werkendam. Bij de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad voor Altena stonden in dat verkiezingsprogramma opnieuw vuurwerkvrije zones opgenomen. SGP Altena verwacht dat de tijd rijp is om vuurwerkvrije zones in te stellen, er is nu meer draagvlak voor.

Handhaven
Het niet tot slecht kunnen handhaven van een vuurwerkverbod is volgens Meijboom 'een drogreden.' Hij stelt dat 'als burgers het zien en horen, kan de politie dat ook.' Hij verwacht ook een en ander van de sociale controle van inwoners die dan gesteund worden door een vuurwerkverbod op de aangewezen plekken.

Landelijk is de SGP overigens volledig tegen vuurwerk. Persoonlijk vindt Meijboom dat ook. Volgens SGP Altena zijn vuurwerkvrije zones voor nu het hoogst haalbare. Tenzij er landelijke regelgeving komt.

Een gemeentelijke vuurwerkshow heeft niet de voorkeur van de fractievoorzitter. ' Je kunt je afvragen of dat tot de kerntaken van een gemeente behoort.' 

Onderstaand de reportage die Oke TV maakte van het gesprek met Theo Meijboom op de Markt in Wijk en Aalburg.

Zie ook:
Stevige meerderheid respondenten wil vuurwerkvrijzones in Altena (ma, 30 dec 2019)
Achtergelaten vuurwerktroep vroeg dit jaar (vr, 27 dec 2019)
Vuurwerkschade Altena-breed 25.000 euro per jaar (vr, 6 dec 2019)
Altena vuurwerkvrij. Of niet? (do, 5 dec 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!