Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Troosteloze boom na vuurwerkbrand' Omwonenden zijn niet blij met de vernielingen (foto onder).
28dec 2019

Troosteloze boom na vuurwerkbrand

WIJK EN AALBURG - Dit bleef over van de fraaie kerstboom op de Markt in Wijk en Aalburg. Vrijdagavond (27-12) legden onbekenden er rond 21:00 uur een batterij vuurwerk onder waardoor de boom vlam vatte. De verlichting in de boom kan als verloren worden beschouwd.

De gemeenschap reageert verontwaardigd op dit vandalisme. 'Waarom kunnen mensen niet met hun handen van andermans spullen afblijven? Ik hoop dat ze een goede straf krijgen zodat ze er, hopelijk, van leren.' Ander voorbeeld: 'Waar gaat het fout....thuis?? Wij zijn toch anders opgevoed!!'

De organiserende winkeliersvereniging reageerde teleurgesteld en riep de daders op ‘met de pet' rond te gaan. 'Voor een paar euro per persoon zijn wij schadeloos gesteld en hebben jullie je "wow" momentje gehad.'

Saillant detail is dat naar de brandweer, tijdens hun blusklus, vuurwerk gegooid werd. Aldus een bericht in Het Kontakt. 'Van hulpverleners blijf je af!', klinkt het op de socials.

(Foto AalburgNet - alle rechten voorbehouden - foto onder HvA)

Zie ook:
Kerstboom Markt Aalburg gesneuveld (vr, 27 dec 2019)
Kerstboom Markt Aalburg opnieuw zinloos vernield (za, 26 dec 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!