Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Achtergelaten vuurwerktroep vroeg dit jaar' De buurt reageert verontwaardigd op de achtergelaten troep.
27dec 2019

Achtergelaten vuurwerktroep vroeg dit jaar

WIJK EN AALBURG - 'Laat niet als dank voor 't aangenaam verpozen, de eigenaar de schillen en de dozen...' Dit aloude spreekwoord geldt kennelijk niet voor de vuurwerkafsteker(s) op het 'doodlopende' pleintje aan het einde van Dreefzicht, een straat parallel aan de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg.

Werd deze meter vuurwerk vol pijlen en knallers (welgeteld 400 stuks) op eerste kerstdag (25-12) 's avonds om 22.00 uur afgestoken, twee dagen na dato staat de troep er nog steeds. Naast de doos ligt de straat bezaaid met kleinere onderdelen.

De buurt reageert verontwaardigd: 'Afsteken gebeurt al buiten de toegestane tijd, dus gewoon illegaal, maar dat ze hun zooi niet even opruimen; is ronduit schandalig.' Een andere reactie: 'Ik heb het gehoord en heb hetzelfde moment een klacht ingediend bij de politie. Onze hond is vreselijk bang voor knallen.' (Tekst loopt door onder de foto.)

Aanpakken overlast
Samen met de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout gaat politieteam Dongemond een gezamenlijk project aan om de overlast van vuurwerk aan te pakken. Zij proberen met deze integrale samenwerking zo goed mogelijk te investeren 'op de behoefte van onze wijkbewoners'.

U kunt overlast melden via WhatsApp op het telefoonnummer 0633 23 80 08 en op de volgende data:

- 30 december 2019 van 14.00 uur tot 22.00 uur
- 31 december 2019 van 09.00 uur tot 17.00 uur

De politie laat weten: 'U mag er op vertrouwen dat wij met deze samenwerking streven naar een maximaal resultaat.'

Aldus een gezamenlijke verklaring van de bovengenoemde gemeenten en een aantal samenwerkende partijen zoals buurtpreventieteams.

Overlast buiten genoemde periode kan gemeld worden via 0900 8844.

Zie ook:
Vuurwerkschade Altena-breed 25.000 euro per jaar (vr, 6 dec 2019)
Altena vuurwerkvrij. Of niet? (do, 5 dec 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!