Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sluiting kassencomplex Tuinstraat' Ook bij navraag wil de gemeente geen verdere info verstrekken over hun persbericht.
19dec 2019

Sluiting kassencomplex Tuinstraat

VEEN - Op 19 december 2019 heeft burgemeester Lichtenberg het kassencomplex op het perceel Tuinstraat 3a te Veen voor de duur van drie maanden gesloten. Zo laat de gemeente Altena weten in een persbericht.

Openbare orde

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 174a van de Gemeentewet. De burgemeester kan besluiten een kassencomplex te sluiten in geval van 'ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde'.

Over waaruit die 'ernstige vrees' dan bestaat, en de mate waarin de openbare orde verstoord zou kunnen worden, werden geen mededelingen gedaan door de gemeente. Hoewel de 'wat' en 'waarom' vraag wel aan de gemeente is gesteld, liet een woordvoerster desgevraagd weten er 'op dit moment geen uitspraken over te doen.'

Verdeelde reacties - update -

Op de social media leidt de sluiting en de berichtgeving inmiddels tot verdeelde reacties. Sommigen wijzen de maatregel resoluut af, anderen vinden het prima. Onderstaand enkele willekeurige voorbeelden. 'Gemeente Altena, schaam jezelf, om iemand zo op deze manier lam te maken. Als je geen goede reden hebt, dan zoek je gewoon verder tot je iets algemeens gevonden hebt waar je het onder kan parkeren, en dan voor 3 maanden iemand zijn hobby afnemen !!' Een andere reactie: 'Sluit je gemeentehuis dan ook in verband met uitlokking van ongeregeldheden.' Weer iemand anders noemt het besluit en de berichtgeving 'vaag, dat slechts misverstanden en problemen genereert.'

Anderen vinden het prima: 'Het is toch elk jaar brand in Veen, niet gek dat ze de kassen willen sparen.' En op Twitter zijn onderstaande reacties te lezen:

(Foto boven Mediaplein Altena.Net - alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!