Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jonge 'afvalhelden' maken Altena stuk schoner'
11dec 2019

Jonge 'afvalhelden' maken Altena stuk schoner

ALTENA - Zo’n 160 leerlingen uit verschillende groepen van basisscholen in Altena raapten in november ruim 900 stuks zwerfafval. 

In november trokken leerlingen uit verschillende groepen van basisscholen De Verrekijker (Waardhuizen), De Regenboog (Nieuwendijk), De Sprankel (Dussen) en Den Biekûrf (Babyloniënbroek) erop uit om zwerfafval in hun woonplaats te lijf te gaan. Van de gemeente ontvingen ze grijpstokken, hesjes en vuilniszakken.

Ze zochten in bermen, bosjes en slootkanten naar rondzwervend afval. Dat was er helaas veel te vinden: veel plastic verpakkingen, sigarettenpeuken en blikjes kwamen ze tegen. In totaal ruimden de kinderen 906 stuks zwerfafval op...

Nut
De opschoonacties waren onderdeel van de gastlessen ‘Zwerfafval, mooi niet!’. De gemeente biedt deze lessen kosteloos aan aan alle basisscholen in de gemeente. De lessen belichten aan de hand van filmpjes, discussie, een Afvalbingo-quiz en de opruimronde de oorzaken en gevolgen van zwerfafval en het nut van je afval scheiden.

Naast de gastlessen biedt de gemeente scholen ook de optie om een wormenhotel aan te schaffen. Hierin wordt GFT-afval verwerkt tot compost. Afval wordt grondstof zonder dat je er iets voor hoeft te doen!

Gratis gastles 
De gastles ‘Zwerfafval mooi niet’ wordt gratis aangeboden door de gemeente Altena en verzorgd door De Bries. Ben je geïnteresseerd of wil jij zwerfafval ook op jouw school als thema behandelen? Neem dan contact op met teamschoon@debries.eu voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw school.

(Foto's gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!