Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Maria voert (nog steeds) actie voor een hulphond ' 'Deze knappe kerel, Nice Nelson, mag samen met mij het traject gaan beginnen.'
26nov 2019

Maria voert (nog steeds) actie voor een hulphond

WIJK EN AALBURG - 'Project Hulphond voor Maria'. Onder die noemer is Maria van der Hoeven (26) uit Wijk en Aalburg een inzamelingsactie gestart. Simpelweg omdat een hulphond voor haar enorm veel kan doen in haar dagelijkse bestaan. Misschien komt zo ook haar droom wel uit ...

UPDATE: Maria laat inmiddels weten: 'Deze knappe kerel, Nice Nelson, mag samen met mij het traject gaan beginnen. Nu vooral hopen dat we financieel alles zo snel mogelijk rond krijgen.' - foto boven - 'Jammer dat de crowdfunding zo stil ligt want van uit de gemeente hoor ik voorlopig nog even helemaal niks.... Helpen jullie zodat Nelson ook echt mijn hulphond kan worden?'

Maria heeft autisme en kampt zij met complexe trauma's. Ingrijpende zaken in het bestaan van een jonge vrouw. Een hulphond kan haar wereld daarom groter en mooier maken en haar leven lichter. Maar een hulphond kost geld, veel geld. Om die reden startte Maria een actie. Bewonderenswaardig omdat zij tegelijkertijd de heeft moed haar situatie zo met de buitenwereld te delen.

  • Helpt u haar mee? 'Alle kleine beetjes helpen.' 

Ik ben Maria, 26 jaar. De mensen die mij kennen zullen mij niet kennen zonder mijn dieren. Honden, katten konijntjes en paard. De mensen die mij kennen zullen mij echter ook niet kennen zonder mijn psychische problemen. Ik heb namelijk autisme en last van complexe trauma's en daaraan gerelateerde klachten.

Toen ik nog thuis woonde, konden mijn hondjes me altijd goed helpen als ik een paniekaanval had of in dissociatie dreigde te raken. Nu zijn honden hier eigenlijk niet toegestaan maar ik heb een "ja" gekregen voor een hulphond. Na verschillende organisaties te hebben vergeleken, ben ik uitgekomen bij de stichting hond en kat. Hier heb ik een intake gehad waar we duidelijk hebben gekregen wat een hulphond voor mij kan doen, heel veel eigenlijk.

Naast helpen in paniekaanvallen en dissociaties voorkomen kan mijn wereld door een hulphond ook weer een stuk groter worden gemaakt. Weer zelf naar de winkel, wandelingen maken, met het openbaar vervoer en, wie weet mijn grootste droom, weer kunnen beginnen aan een opleiding.

Maar een hulphond opleiden kost geld. En ja, het is afwachten in hoeverre de gemeente er een potje voor heeft. Misschien word er vanuit de wmo iets vergoed maar dat is voor nu nog een groot vraagteken. En alle kleine beetjes helpen in die tussentijd.

  • Het verhaal van Maria leest u ook - HIER -
    Via de link kan daar ook gedoneerd worden. 

De actie van Maria wordt met haar instemming via Mediaplein Altena.Net gedeeld.

(Foto Maria van der Hoeven)Deel dit bericht met je vrienden!