Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ministerraad draagt Egbert Lichtenberg voor als nieuwe burgemeester' Na het Koninklijk Besluit wordt Lichtenberg beëdigd door de commissaris van de Koning
23nov

Ministerraad draagt Egbert Lichtenberg voor als nieuwe burgemeester

ALTENA - De voordracht tot benoeming is nu officieel. Drs. E.B.A. Lichtenberg MCM (Egbert) wordt de nieuwe burgemeester van Altena. De ministerraad heeft op voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming.

Na instemming van de ministerraad draagt de minister Lichtenberg voor bij de Koning. Na het Koninklijk Besluit wordt hij beëdigd door de commissaris van de Koning. De benoeming gaat in op 9 december 2019.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat in een persbericht weten: 'De heer Lichtenberg (52 jaar) is lid van het CDA. Hij is momenteel directeur Gemeenschappelijke Regeling WAVA/MidZuid B.V. Ook is hij fractievoorzitter CDA in de gemeente Papendrecht en in de Drechtraad van de Drechtsteden.                                               

De gemeente Altena is ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1 januari 2019. Op dit moment is de heer M.A. Fränzel MSc (D66) waarnemend burgemeester van Altena.'Deel dit bericht met je vrienden!