Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondernemers hebben onvrede over afhandeling vergunningen' 'De economie van Altena loopt schade en vertraging op', aldus het CDA.
07nov

Ondernemers hebben onvrede over afhandeling vergunningen

ALTENA - Tijdens werkbezoeken bij ondernemers en in gesprekken krijgt CDA Altena van ondernemers 'zorgelijke signalen' te horen. Volgens raadslid Hanno van Baast moet het niet zo zijn dat ondernemers en de economie van Altena lijdt 'onder de vorming van een nieuwe gemeente Altena'.

Ondernemers die willen groeien, (ver)bouwplannen hebben of een quickscan en vergunning aanvragen lopen tegen een muur op bij de gemeente. Zaken blijven langdurig liggen of er wordt niet over gecommuniceerd. Van Baast: 'Natuurlijk zijn wij begripvol dat dit tijdens de opstartfase van de gemeente nog niet allemaal vlot verloopt. Maar aan het eind van het eerste jaar mag toch verwacht worden dat bijvoorbeeld een quickscan ook snel wordt uitgevoerd en opgepakt.'

Omdat vele ondernemers dezelfde soort klachten hadden loopt hierdoor de economie van Altena schade en vertraging op. 'We zouden graag zien dat onze ondernemers snel en vakkundig geholpen worden door de gemeente.'

Meedenken
De CDA-fractie vraagt het college onder meer hoe er actief gecommuniceerd wordt met ondernemers als plannen (te) lang blijven liggen. Maar ook wil de partij weten of de gemeente inzichtelijk kan maken hoeveel (ver)bouwplannen er in 2019 aangevraagd zijn en wat de doorlooptijd is van deze plannen waar een vergunning voor moet worden afgegeven. Van Baast: 'Wij willen dat de gemeente meedenkt aan oplossingen om de onvrede bij ondernemers over de lange doorlooptijden van bouwplannen, vergunningen en quickscans te verkorten.'  Deel dit bericht met je vrienden!