Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schriftelijke vragen over 5G in Altena' 5G is nodig om het groeiende dataverkeer mogelijk te maken.
28okt

Schriftelijke vragen over 5G in Altena

ALTENA - CDA Altena stelde schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over  het toekomstige snelle 5G netwerk in Altena. Ook wil de partij de risico's kennen voor de inwoners van blootstelling aan electromagnetische stral8ng

De partij attendeert de gemeente op een overheidswebsite waarop te lezen staat dat de Rijksoverheid in 2020 de eerste frequenties, waarmee bedrijven 5G kunnen aanbieden, gaat veilen. 'De komende jaren bereiden we ons in Nederland voor op de nieuwe generatie mobiele technologie (5G). 5G is nodig om het groeiende dataverkeer te ondersteunen en nieuwe maatschappelijke toepassingen mogelijk te maken.'

Bezorgdheid
Toch zijn er ook kritische geluiden en is er bezorgdheid over de effecten van 5G op de gezondheid van mensen. In een oproep aan de Europese Unie waarschuwen meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen voor het gevaar van 5G, dat zal "leiden tot een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling."

CDA Altena vraagt zich daarom of er al aanvragen voor het plaatsen van nieuwe zendmasten in Altena zijn gedaan. Ook wil de partij dat het college de inwoners actief gaat informeren over de blootstellingslimieten van elektromagnetische straling. Deel dit bericht met je vrienden!