Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kernen krijgen subsidie voor activiteiten 75 jaar Bevrijding' Landingsvaartuigen op Ohama Beach als voorbodes van de bevrijding.
11okt

Kernen krijgen subsidie voor activiteiten 75 jaar Bevrijding

ALTENA - In 2020 herdenkt Altena 75 jaar bevrijding. In verschillende kernen zijn initiatieven gestart en enkele organisatoren vroegen hiervoor subsidie aan. Voor deze initiatieven is in alle kernen een financiële bijdrage van 1 euro per inwoner beschikbaar.

'Daarnaast krijgen drie andere projecten subsidie voor hun activiteiten in het kader van het herdenkingsjaar', zo laat het college van Altena weten. 

Subsidie
Burgemeester en wethouders besloten inmiddels subsidie te verstrekken aan Biesbosch museumEiland voor het Projectplan Biesbosch 75 jaar bevrijd, aan Stichting Vrienden van Kasteel Dussen voor de organisatie van scholenvoorstellingen. Ook het Comité 75 jaar bevrijding Werkendam voor activiteiten rond 75 jaar bevrijding in de kern Werkendam krijgt geldelijke ondersteuning. 

De overige kernen worden via Oranjeverenigingen, Herdenkingscomités en via gemeentelijke info uitgenodigd om activiteiten rond 75 jaar bevrijding op te zetten. 

De gemeente Altena gaat zich aanmelden voor het Nationaal Lichtmonument Holocaust.

(Archieffto's ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!