Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oké FM schrijft radiogeschiedenis met uitzendingen via DAB+' DAB+ uitzendingen stoppen niet meer bij de gemeentegrenzen.
03okt

Oké FM schrijft radiogeschiedenis met uitzendingen via DAB+

REGIO / VEEN - Op vrijdag 4 oktober aanstaande schrijft Oké FM, de streekomroep voor Altena en de Bommelerwaard, radiogeschiedenis. Als één van de eerste publieke, lokaal in de streek opererende, omroepen gaat de radiozender uit Veen uitzenden via DAB+, de digitale opvolger van FM.

 Om te kunnen uitzenden via DAB+ ging de Aalburgse Omroep Stichting de samenwerking aan met Broadcast Digital Networks (BDN) en Mobiele TV Nederland BV (MTVNL).Via kanaal 9C, met zenders in Loon op Zand en Eindhoven, is Oke FM vanaf genoemde datum  in het overgrote deel van Brabant, in een digitale kwaliteit te beluisteren. De storingsvrije uitzendingen starten tussen 09.00 en 10.00 uur via DAB+ s, in een testomgeving. Later in de maand oktober wordt het DAB+ platform door de Aalburgse Omroep Stichting feestelijk in gebruik genomen.Uitzendgebied
Op dit moment is uitzenden via DAB+ voor lokale en streekomroepen nog niet mogelijk, alleen landelijk en regionaal. Het bestuur van Oké FM wilde echter niet wachten op toekomstige opties voor lokale omroepen op dit digitale netwerk. “Wij zien de steeds groter wordende vraag naar digitale radio. Als vooruitstrevende publieke streekomroep hebben we daarom ook besloten om hier volledig op in te zetten en niet te wachten tot er ook landelijke opties zijn voor de digitale opvolger van FM”, zo vertelt bestuursvoorzitter Willem Bakker.
Secretaris Henri Verhagen vult aan dat hierdoor het uitzendgebied aanzienlijk wordt vergroot. “Een groot voordeel van uitzenden via DAB+ is dat onze uitzendingen niet meer stoppen bij de gemeentegrenzen. Luisteraars kunnen zonder ruis in een zeer grote regio naar ons luisteren. Mensen die buiten Altena of de Bommelerwaard werken, worden nu onderweg naar huis al bijgepraat over het laatste nieuws uit hun regio." 


Grote investering

Oké FM pleegt met de uitbreiding naar DAB+ een bijzonder grote investering, aangezien men nu gebruik maakt van het commerciële DAB+ netwerk van MTVNL. De investering voor deze stap naar digitale radio is volledig bijeengebracht door de grote steun van ondernemers uit de regio. Ook deze ondernemers zien Oké FM als een succesvolle streekomroep. “Anno 2019 kan een omroep niet meer zonder DAB+. Dit hoort bij een omroep die in de streek overal en altijd te bereiken is”, legt Willem Bakker uit.Frequentie
s
Vanaf vrijdagochtend 10.00 uur valt in het overgrote deel van Brabant naar streekomroep Oké FM te luisteren via DAB+ via kanaal 9C. Om vanaf vrijdagochtend gebruik te maken, is het noodzakelijk om de zenderlijst van de radio te refreshen. Naast de uitzendingen op de digitale opvolger van FM blijft de zender ook in de gehele regio online te ontvangen via de app, website okemedia.nl, maar ook via de traditionele FM op 104.9, 105.3 en 106.4 FM. 


(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!