Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Ark winnaar Nationaal DierenDiploma' Diervriendelijk, dat moet je zijn.
02okt

De Ark winnaar Nationaal DierenDiploma

MEEUWEN - CBS De Ark in Meeuwen is winnaar geworden van Het Nationale Dierendiploma. Op dierendag, 4 oktober, komt er nu een echte BN'er op school. Hoe leuk is dat.

Diverse scholen in den lande gingen creatief aan de slag met een gedicht, verhaal, knutsel of iets anders creatiefs waaruit moest blijken dat de klas ‘diervriendelijk’ is. Die battle leverde uiteindelijk drie winnaars op: naast De Ark in Meeuwen waren dat de Professor Titus Brandsma school in Hoogeveen en Kindcentrum Lea Dasberg in Zutphen.

Gastles
Het DierenDiploma is een digitaal lespakket voor kinderen van groep 5. Tijdens de les leren de kinderen hoe zo om moeten  gaan met dieren, hoe deze te verzorgen zijn en nog veel meer. Het lespakket bestaat uit een theoriegedeelte en kan worden uitgebreid met een praktijkdeel. Een uitgebreid pakket waarmee de leerkracht snel een leuke en interessante les over huisdieren kan geven. En als dan een heuse BN-er een gastles komt verzorgen, is dat natuurlijk helemaal leuk. Dat zijn dan de ambassadeurs van de Stichting Met dieren meer mens, Evelien de Bruijn (SBS6 / Wie is de Mol) en Belle Zimmerman (actrice). Ook tv-dierenarts Piet Hellemans met zijn hond doet mee. Na de les over huisdieren krijgen de kids een testje en verdienen ze natuurlijk allemaal het DierenDiploma.

Stichting
Het DierenDiploma lespakket is een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. De belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is om kinderen te leren verantwoord om te gaan met huisdieren.
Inmiddels behaalden al ruim 550.000 kinderen een DierenDiploma, die weten hoe je goed met dieren moet omgaan.Deel dit bericht met je vrienden!