Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oerlemans Packaging actief in World Cleanup Day 2019' Ook in 2018 staken medewerkers van Oerlemans de handen uit de mouwen
17sep

Oerlemans Packaging actief in World Cleanup Day 2019

GENDEREN / GIESSEN / ALTENA - Op zaterdag 21 september 2019 ruimte de hele wereld weer op. Ook Oerlemans Packaging, producent van flexibele folies en verpakkingen, levert hier een bijdrage aan. 'Plastic is goed recyclebaar en hoort niet in de berm thuis. Samen maken we het verschil, help jij ook mee?' 

Binnen de Oerlemans Packaging groep zullen ook dit jaar weer diverse teams in hun regio een aantal uren zwerfvuil op gaan ruimen en in kaart brengen. 'De bedrijven van Oerlemans Packaging zitten in heel Nederland en al onze bedrijven zijn vertegenwoordigd met deze actie. Met zijn allen kunnen we zorgen voor een schoner milieu, gooi afval in de daarvoor bestemde bakken!” aldus Rob Verhagen, Director Sustainability.

Uniek
World Cleanup Day is uniek doordat er niet alleen wordt opgeruimd, maar dat alle gegevens ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Door overzicht en inzicht te krijgen in deze gegevens kan er aan een actieplan gewerkt worden om zwerfvuil tegen te gaan. Oerlemans Packaging is er dan ook trots op om ook dit jaar weer sponsor te zijn van World Cleanup Day en de Plastic Soup Foundation.

Succes
In 2018 was World Cleanup Day een groot succes. 158 landen deden mee en samen met miljoenen mensen maakten we het verschil. In 2018 werden er 35.524 voorwerpen geraapt en de top 3 van gevonden voorwerpen in Nederland was: 1. sigarettenpeuken, 2. blikjes, 3. verpakkingen.

www.worldcleanupday.nl

Zie ook:
World Cleanup Day ook in Altena (ma, 22 jul 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!