vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Projectgroep ONE organiseert geslaagd Foodtruckfestival

22 juni 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (22-6) organiseerde Projectgroep ONE het allereerste Foodtruckfestival op het Marktplein. Food. Music. Fun. Het event kon zich koesteren in schitterend weer en een grote publieke belangstelling. De vele honderden bezoekers genoten. Het werd een event om ‘over naar huis te schrijven’.

De eerste editie werd een geslaagde middag/avond vol muziek, geurend eten, drinken & gezelligheid. Op twee podia werd een afwisselend programma gebracht met vier lokale/regionale, vooral christelijke, bands: Bricks, Onde Desire, Brandnew en als hoofdact The Bowery. De laatste groep won eerder een Zilveren Duif Award.

Rauw

The Bowery is een Nederlandse band die in 2016 werd opgericht door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid. Hun nummers gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof.

Voorraad

Naast veel muziek waren er ook tien verschillende foodtrucks met eigen, specifieke lekkernijen. Een greep: poffertjes, pizza’s, braadworsten, taartjes, frites, ijs en meer. Door de grote belangstellling waren er foodtrucks die na twee uur al door hun voorraad heen waren en ijlings nieuwe lieten komen. 

De vele kinderen werden vermaakt met twee springkussens en was er een leuk kinderhoekje vol creativiteit en spel. Ook dit bleek een topper.

Omzien naar elkaar

Projectgroep ONE staat voor: Omzien Naar Elkaar. Het doel van deze groep is verbinding zoeken met en tussen buurtgenoten. ‘Dit doen we middels verschillende activiteiten, waarbij ‘kwetsbare’ doelgroepen zich gezien mogen weten. Het Foodtruck Festival laat zien dat dit van, voor en met elkaar is. Deze kwetsbare doelgroepen ontvangen van ons een extraatje waardoor het festival voor iedereen toegankelijk is.’ 

Compliment

Winkeliersvereniging Hart van Aalburg, die het event “voor de deur” had, reageerde enthousiast: ‘Als geen ander weten wij hoe lastig het is een evenement te organiseren als dit. (...) Een evenement dat zo een grote mix en variëteit aan bezoekers kent en waar elkaar ontmoeten zo centraal staat. Jullie verdienen een heel groot compliment! Chapeau, een nieuwe traditie lijkt geboren ....’

Projectgroep ONE gaat tevreden met de benen omhoog: ‘Wauw! Wat was dit een fantastisch feest! We hebben genoten van al het heerlijke eten, mooie ontmoetingen, gave muziek en het fantastische weer! Bedankt allemaal en vooral alle dank aan God! Nu voetjes omhoog en nagenieten.’

(Boven: Archieffoto ter illustratie - foto onder: Projectgroep ONE.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.