donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Zon en zin bij 35e editie Aalburg Rond

27 mei 2019 (door AalburgNet)

AALBURG - De 35e editie van Fietstocht Aalburg Rond zit er weer op. 26 bedrijven uit de 7 kernen van (voormalig) Aalburg presenteerden zich ook dit jaar weer aan het fietsend publiek. Het weer werkte meer dan fantastisch mee. Een matig windje en volop zon. De stemming onder de 800 fietsers was hoog. Toen de fietstocht om 16.30 uur sloot, keek de organisatie terug op een geslaagde dag. Bij elke stempelpost kon men een letter vinden die tot een slagzin leidde en kans gaf op prijzen. 

Bij veel bedrijven, de start- of stempelposten onderweg, was ook wat te doen of te zien. Een willekeurige greep ... Bij Electro World in Veen bijvoorbeeld konden mensen kortingspunten schieten met een bal op wasmachines. Wie dat wilde nam ook wat te drinken al dan niet met een lekkere soes. Bij Duijster Uitvaart Dienstverlening stonden letterlijk de deuren open voor een kijkje achter de schermen. Boekhandel 't Schrijvertje trok mensen met een handige service: Bookstore Day. (Artikel loopt door onder de foto.)

Bij de Makelaars van Altena in Wijk en Aalburg kon men zich traditioneel tegoed doen aan een portie poffertjes. De dames bij Hoveniersbedrijf en Tuincentrum Smulders ontvingen de mensen met een hartelijke glimlach en een verfrissing. Bovendien konden de deelnemers een gooi doen naar het aantal kiezelstenen in een pot: 309 stuks om precies te zijn. Bij Zorgplein Maaswaarden, al jaren stempelpost, stond een tweedehandsboekentafel. Paarse balonnen maakten het geheel extra gezellig (foto onder). Vos Tweewielers deelde broodjes knakworsten uit. Ook bij SOVAK spande men zich in om de fietsers te bedienen met 'een stempel en een glaasje fris.' Bakker Van Horssen sierde met 'lekkers' het uitdeelmenu. 

In Eethen stonden Elgo Eethen, Autobedrijf 't Centrum en 2 Wielerservice Groenenberg op het grote parkeerterrein samen klaar met een hapje en een drankje voor de dorstige fietser.

Tevreden
Jeroen Leijten, namens de organiserende ondernemersvereniging Aalburg: 'Overal was wel wat te doen. Mensen waren enthousiast. Hoewel er wel minder deelnemers waren dit keer, drukte dat de pret niet. Het liep overal lekker en er zijn geen gekke dingen gebeurd. Wij zijn tevreden.'
Dat er minder deelnemers waren deze editie, volgens Leijten 800, is deels te wijten aan de andere datum vermoedt Leijten. 'Vorig jaar was natuurlijk een topjaar. Normaliter zitten we later in de tijd. Dat paste dit keer niet zo lekker in de agenda.' Ook waren er afgelopen zaterdag meerdere actviteiten in Altena die de nodige bezoekers trokken. 'Maar', zo relativeert hij, 'succes zit niet enkel in aantallen. 800 fietsers is prima. De mensen hebben genoten en de sfeer was buitengewoon goed. Daar zijn wij blij om.' Zoals een deelneemster verwoordde: 'Aalburg rond 2019. Je was weer gezellig, maar erg rustig dit jaar.' Iemand anders noteert: 'Lekker weer gehad, van alles en nog wat gekregen onderweg. Vooral eten ...'

 

Foto boven en onder: OV Aalburg. Midden Lian Omen voor Aalburg.Net.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.