Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Picknickconcert bij Veense molen meer dan geslaagd' Hoogtepunt was de uitvoering van het werk ‘Elementa’.
13mei

Picknickconcert bij Veense molen meer dan geslaagd

VEEN:  In de molentuin achter de Veense korenmolen De Hoop speelde dit Nationale Molen-weekend het regionale jeugdfanfareorkest JA!. Hoogtepunt van dit concert was toch wel de uitvoering van het werk ‘Elementa’ dat speciaal is gecomponeerd ter gelegenheid van de samenvoeging van één gemeente Altena. In het muziekstuk worden de elementen vuur, water, aarde en lucht verklankt, waarbij bij het laatste element de wind, en de molens, een duidelijke rol spelen.

Omdat componist Leon Vliex ook bij de Veense molen zijn inspiratie vond, was het ontzettend toepasselijk om deze muziek onder de wieken van ‘De Hoop’ te vertolken. JA! laat weten: 'Veen heeft helaas geen eigen muziekkorps in het dorp, daarom was dit concert voor de inwoners van Veen dé uitgelezen kans om met dit speciale muziekwerk kennis te maken.'

Picknickconcert
Tijdens het picknickconcert in het gras van de molentuin was de dijkhelling de tribune. Met koffie, thee, fris, verse appelflappen en worstenbroodjes werd het niet enkele een muzikaal, maar ook een aangenaam verpozen. Deel dit bericht met je vrienden!