Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waardige dodenherdenking in Eethen ' ‘Voor hen die vielen...’
05mei 2019

Waardige dodenherdenking in Eethen

EETHEN - In negen kernen binnen de gemeente Altena werden op 4 mei de gevallenen herdacht. De plechtigheden werden veelal druk bezocht.

Zo ook in Eethen in de Kleibergsestraat, bij het monument aldaar: een liggende grafzerk van grijs natuursteen. Op het lage muurtje erachter staat: ‘Iedere morgen als de zon komt rijzen op Hollands wei. En elke avond als het licht gaat grijzen gedenken wij.’ Daarnaast de namen. Op deze plek gedenkt men de oorlogsslachtoffers tijdens de bezettingsjaren en de strijd in het voormalige Nederlands-Indië.

Plechtigheid

Na het Trompetsignaal “Last Post” volgden de taditionele 2 minuten stilte. Aansluitend werd door Henk Branderhorst namens het organiserend comité de namen van de 32 gevallenen voorgelezen.
Muziekvereniging Excelsior uit Genderen speelde twee coupletten van het “Wilhelmus”.

De officiële kranslegging door de gemeente Altena werd gedaan door Kees de Waal en zijn dochter, gevolgd door kransleggingen namens de dorpen Genderen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek en Eethen.

Gemeenteraadslid Kees de Waal voerde namens het college ook het woord. Zijn overdenking was gelijk aan de toespraken die elders in Altena door college- of gemeenteraadsleden werd uitgesproken.

De herdenking werd ook door de jeugd opvallend goed bezocht.

Na afloop werd door een kleine groep mensen koffie gedronken in dorpshuis “Teratina”.

(Foto Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!