Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gouden Spiker bokaal voor Kunst en Vriendschap' Tweemaal in de Friese prijzen.
15apr

Gouden Spiker bokaal voor Kunst en Vriendschap

MEEUWEN -  Zaterdag (13-4) deed Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen mee aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp. K&V viel daar tweemaal in de prijzen.

De loting bepaalde dat K&V als derde moest spelen van de vijf bands die meededen in de derde divisie Brassband. Het optreden ging goed, muzikanten en dirigent waren na afloop erg tevreden. En de jury was het hiermee eens want K&V kreeg de tweede prijs voor de uitvoering van het verplichte werk Partita en werd ook nog eens de grote winnaar van de derde divisie door de Gouden Spiker Bokaal te winnen voor hun totale optreden! Een prachtig resultaat dus voor de brassband uit Meeuwen.

Het programma van K&V onder leiding van Henk van Loon zag er als volgt uit: The cross of Honour-William Rimmer, Varied Mood-Ray Woodfield solist op euphonium Norbert Mulkens, Prelude on Lavenham-Geoffrey Nobes, Partita-Edwin Gregson.

In Friesland weten ze in ieder geval dat er goede muziek in Altena gemaakt wordt want eerder op de dag viel het jeugdorkest van AFC Andel ook al in de prijzen.

Festival
Tijdens dit festival strijden brassbands uit het hele land om de Gouden Spiker Bokaal, die de winnaar krijgt voor het beste totale optreden. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste solist en de uitvoering van het verplicht gestelde werk. Het optreden bestaat voor elke band uit een mars, een solistisch werk, een koraalmatig werk en een verplicht werk (elke deelnemer in de betreffende divisie speelt hetzelfde stuk)Deel dit bericht met je vrienden!