Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerk Gereformeerde Gemeente heeft zijn spits ' De nieuwe spits torent op de kerk alsof het nooit anders is geweest.
12apr

Kerk Gereformeerde Gemeente heeft zijn spits

WIJK EN AALBURG - Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Wijk en Aalburg is ‘aangekleed’. Een heuse torenspits - met klok - van 5,6 meter hoog siert nu het dak alsof het altijd zo geweest is.

Stuurhuizen bv uit Werkendam tekende voor het ontwerp en de bouw van de kerktorenspits. Vandaag (12-4) monteerde de bouwer het kunstwerk op het dak van het kerkgebouw aan de Polstraat. De piramidale structuur boven op de kerk is nu het hoogste punt en zou gezien kunnen worden als een kroon op het gebouw uit 2013.  

In juli 2011 werd de eerste paal geslagen. Het kerkgebouw werd in maart 2013 in gebruik genomen en bevat omstreeks 450 zitplaatsen. De Gereformeerde Gemeente verhuisde toen vanuit het oude, naastgelegen kerkgebouw.

Leuk

Stuurhuizen bv laat weten blij te zijn met deze bijzondere, niet watergebonden, klus: ‘Het was een leuke opdracht.’ Het Werkendamse bedrijf vervaardigt normaliter aluminium stuurhuizen en woningdeuren voor (binnenvaart)schepen. Zo bekeken is de kerktorenspits een bijzonder uitstapje.

(Foto Stuurhuizen bv / onder: André Rozendaal)

Zie ook:
Aluminium spits kerk Aalburg komt uit Werkendam (ma, 8 apr 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!