Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rivier de Maas wint eerste Bron van Werthuysen Award 2019' Het maakt dus niet uit, geniet ervan.' Aldus het juryrapport.
01apr

Rivier de Maas wint eerste Bron van Werthuysen Award 2019

REGIO - Met de Baron van Werthuysen Award krijgt Altena een compliment voor de kwaliteit van het gebied. Mooie verhalen die vaak gelardeerd zijn met een hyperbool, maar dat is voor de baron en Altena geen probleem.

Initiatiefnemer Wijnand van der Hoeven laat weten: 'Het gaat bij deze prijs om de verhalen die wij in de nieuwe gemeente willen bewaren en delen. Het zou mooi zijn als we deze award jaarlijks begin april kunnen uitreiken. Mensen en Politiek moet zichzelf niet te belangrijk maken. Op vele manieren worden kwaliteiten gebruikt om te zorgen voor een prettige woonomgeving. Man of vrouw, jong of oud is voor de jury geen criterium.'

Dat blijkt maar uit de eerste prijswinnaar de Maas, een prachtige rivier die daar haar uiterlijk en verschillende benamingen de gender discussie weet te nuanceren. Deze prachtige rivier begint in Frankrijk vrouwelijk onder de naam La Meuse (v). Op het moment dat de rivier(m) de grens over steekt wordt hij mannelijk. Maar als we het water(o) de spaarbekkens inpompen of bij de sluis in Andel innemen is het opeens onzijdig geworden. 'Het maakt dus niet uit, geniet ervan.' Aldus het juryrapport.

Prijsuitreiking
Wat zou het mooi zijn als de prijs wordt uitgereikt door het eerste in Altena beëdigde raadslid. In 2019 werd Hanno van Baast als eerste raadslid van Altena beëdigd. Een jonge gast die zich in wil zetten voor de belangen van onze inwoners en zo Altena vorm geeft door de verhalen te bewaren.

De prijs is vernoemd naar Baron Karl Friedrich Hieronymus von Werthuysen (Onbekend figuur met sterke verhalen uit een rijk verleden). 'Wilt u volgend jaar iemand of iets nomineren voor deze award dan kunt u reageren met suggesties aan Wijnand van der Hoeven'.

(Foto Bert Verschoor)Deel dit bericht met je vrienden!