Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De zomertijd komt er weer aan' De klok gaat in het Voorjaar Vooruit ...
17mrt

De zomertijd komt er weer aan

ALTENA - Nederland mag weer. De Zomertijd 2019 in Nederland is van 02:00 uur zondag 31 maart tot 03:00 uur zondag 27 oktober. Dat betekent dat de klok een uurtje vooruit gaat. Korter slapen dus ...

Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden, is deze: in het Voorjaar de klok Vooruit zetten (Zomertijd). Dat betekent automatisch dat de klok in het najaar een uur terug gezet moet worden (Wintertijd).

Definitief einde
Een meerderheid van het Europees Parlement wil overigens in 2021 helemaal een einde maken aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Nu bepalen de EU-lidstaten zelf of zij na dat jaar permanent op de zomer- of wintertijd willen overschakelen. De lidstaten staan niet te trappelen, zij hebben de discussie over zomer- en wintertijd vooralsnog ver voor zich uit geschoven.

Energie besparen
RTL4 meldt dat Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) daarentegen 'bijzonder gelukkig' is met het besluit. 'Dit is winst voor de gezondheid van de inwoners van de EU. Wetenschappers hebben aangetoond dat ons bioritme van slag raakt van het klok verzetten. Het is ooit ingevoerd om energie te besparen maar dat resultaat is niet aangetoond.'Deel dit bericht met je vrienden!