Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mandenmaker Arie Versteeg steunt expositie mandenmakerij'
17mrt

Mandenmaker Arie Versteeg steunt expositie mandenmakerij

WIJK EN AALBURG / VLIJMEN - Mandenmaker Arie Versteeg uit Wijk en Aalburg verleent zaterdag 23 maart medewerking aan  de de expositie ‘Mandenmakerij Vlijmen e.o.’ van Heemkundekring Onsenoort. De expositie is in de kasteeltoren van Mariënkroon, Abdijlaan 6 in Nieuwkuijk en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Versteeg ondersteunde de expositie voordurend. Hij heeft nog de enige mandenmakerij in de omgeving. Tijdens de expositie verzorgt hij een demonstratie en geeft hij uitleg over het vak. Juist ook omdat de mandenmakerij ook in deze streek van betekenis was, brengt de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena deze tentoonstelling graag onder de aandacht. Versteeg vindt het leuk mensen uit het Land van Heusden en Altena te ontmoeten om over zijn werk te kunnen vertellen.

Anderhalf miljoen manden
Vroeg in de 20e eeuw ontstond in de regio Vlijmen de mandenmakerij. De export van manden, al of niet gevuld met groenten en fruit, naar Engeland zorgde voor een grote bloei, die in 1930 een hoogtepunt bereikte met anderhalf miljoen manden per jaar. Er waren toen ca. 1000 mensen werkzaam in de mandenmakerij. Ook in Wijk en Aalburg was een grote en bekende mandenmakerij: N.V. De Vlijt, een manden- en stoelenfabriek.Deel dit bericht met je vrienden!