Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Storm veroorzaakt ook in Altena schade' De brandweer maakte de weg vrij.
10mrt

Storm veroorzaakt ook in Altena schade

WIJK EN AALBURG - DUSSEN - REGIO: De hevige stormwind veroorzaakte vandaag (10-3) schade in de Wijk en Aalburgt. In Dussen begaf de voorgevel van een boerenschuur het door de beukende windd

In Wijk en Aalburg moesten enkele bomen in de Anjelierstraat en de Polstraat in de storm hun meerdere erkennen. In de val werden twee lichtmasten meegenomen en raakten ook schuttingen beschadigd. De uitgerukte Brandweer maakte de weg vrij, zo meldt de politie.

De brandweer van Genderen werd zaterdag 9 maart gealarmeerd voor een stormschade op de Meerstraat.

Een boerenschuur op de Baan in Dussen liep meer dan forse schade op doordat een groot deel van de voorgevel werd weggeblazen getuige de foto onder.

Ook elders uit Altena komen berichten van veel afgebroken takken, weggewaaide bloembakken, kapotte ruiten en meer. In de Biesbosch (Werkendam) waaide de nestboom van de visarend om.

Meldingen regio

Het was door de hevige wind een drukke dag voor de brandweer. In de regio MWB waren veel meldingen van stormschade. De Brandweer zette maximaal materieel en manschappen in om de stormincidenten af te handelen. Aan het eind van de middag nam het aantal meldingen van stormschade bij de meldkamer af. Heel veel meldingen gingen over loshangende takken, omgewaaide bomen en schuttingen en loshangende gevelplaten. Brandweerlieden bleven nog uren bezig met het afhandelen ervan. Voor en zover bekend was er door de storm geen persoonlijk letsel. Aldus de Veiligheidsregio MWB.

(Foto boven wijkagenten Aalburg - Foto onder ingezonden)Deel dit bericht met je vrienden!