Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hart voor Veen installeert eerste AED' Na vijf weken actievoeren werd een mooi resultaat bereikt
05mrt

Hart voor Veen installeert eerste AED

VEEN - Tijdens de stamppotavond in een pop-up restaurant in de Wielstraat maakte het campagneteam Hart voor Veen aan bijna 50 gasten bekend dat ook de funding voor de tweede 24/7 AED gerealiseerd is.

De campagne Hart voor Veen werd op 25 januari gestart door het dorpsquiz team Witte ‘m Ok!
Met een scala aan acties kan het team na 5 weken al terugkijken op een prachtig resultaat :

- twee nieuwe 24/7 AED’s in Veen,
- toezegging van een ondernemer aan de Veensesteeg om zelf een 24/7 AED te plaatsen én
- aanmeldingen van beschikbare bedrijfs-AED’s bij Hartslagnu.nl, waardoor burgerhulpverleners weten waar in Veen AED’s zijn.

Een afdak en camera's
De eerste 24/7 AED van Hart voor Veen wordt woensdagochtend 20 maart geïnstalleerd bij PF Timmermans Holding op de Wielstraat 12. “Een AED is gewoon belangrijk. Het zorgt er voor dat een ieder in geval van een hartstilstand een grotere kans op overleving heeft. Ik werk daarom heel graag aan dit initiatief mee. Mijn bedrijfspand is makkelijk bereikbaar voor iedereen, voorzien van camera’s en de AED zal goed zichtbaar aan de buitenkant van het pand onder een afdak hangen.” aldus Pieter Timmermans.

Hart voor Veen: “We zijn supertrots op dit resultaat en ook dankbaar voor alle steun van de inwoners van Veen. De tweede AED is ook al besteld en zal over een aantal weken bij de Molen de Hoop, op de Maasdijk geïnstalleerd worden. Dat is een herkenbare locatie, toegankelijk voor een groot gebied en het heeft zelfs een toepasselijke naam. Deze AED’s geven ook hoop in geval van nood. Hopelijk zijn ze nooit nodig, maar het geeft een prettig gevoel dat een ieder in Veen weet dat ze beschikbaar zijn.”

Training
Maar er is meer. Ook het organiseren van reanimatie-trainingen gaat worden geregeld. “We vinden het belangrijk dat iedereen weet waar de beschikbare AED’s zijn én wat je moet doen als het nodig is.” Op korte termijn wordt een reanimatie-training voor geïnteresseerden georganiseerd. Bij interesse kan men zich nu al aanmelden door te mailen naar hartvoorveen@gmail.com

Hart voor Veen is een initiatief van Witte ‘m Ok, één van de teams van de dorpsquiz Veen. “Wat begon als onderdeel van een wedstrijd, is voor ons uitgegroeid naar een initiatief waar we met veel passie in zitten.”

Zie ook:
Eerste 24/7 AED voor Veen een feit (wo, 13 feb 2019)
Hart voor Veen wil AED 24/7 beschikbaar (ma, 4 feb 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!