Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ChristenUnie wil duidelijkheid over bescherming erfgoed Altena' Plannen en ideeën werden (nog) niet gebruikt voor nieuw beleid.
04feb

ChristenUnie wil duidelijkheid over bescherming erfgoed Altena

ALTENA - ChristenUnie Altena, bij monde van Wijnand van der Hoeven, wil duidelijkheid over de rol van erfgoedorganisaties bij het beschermen van het cultureel erfgoed en monumenten in Altena. De partij diende hiertoe schriftelijke vragen in bij het college.

Vóór de fusie van de drie gemeenten dachten veel vrijwilligers en stichtingen mee over nieuw beleid. Die input werd tot op heden niet gebruikt bij het uitwerken van het erfgoedbeleid voor de nieuwe gemeente Altena.

Van der Hoeven: 'Dat zorgt voor onduidelijkheid over de toekomst. ChristenUnie Altena vindt erfgoed erg belangrijk. Wij willen erfgoed beschermen en dat er zoveel mogelijk wordt samengewerkt met lokale organisaties. Wij willen dat de kennis, inzet en kunde van lokale erfgoedorganisaties gebruikt wordt voor een goed erfgoedbeleid. Het is belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over de afspraken die gemaakt zijn en of samenwerkende erfgoedorganisaties betrokken kunnen worden.

Afpsraken
De partij wil weten of en welke afspraken er gemaakt zijn met monumentenhuis. Ook wil men weten of er een duidelijk beeld is van de rollen van monumentenhuis en de samenwerkende erfgoedorganisaties in Altena. Van der Hoeven: 'We willen ook weten of het college voornemens is om de samenwerkende erfgoedorganisaties intensief te betrekken bij verdere uitwerking van dit beleid en ambities in lijn met visie gemeente en coalitie akkoord.' 

(Foto Aalburg.Net)Deel dit bericht met je vrienden!